Art Direction

de visuele vertaling van jouw visie, belangen & reputatie

Art direction brengt duidelijkheid en verfijning in ons werk; het zorgt ervoor dat het idee of verhaal dat we willen vertellen ook overkomt bij het doelpubliek. Met art direction combineer je concept en design om een emotionele reactie op te roepen bij je doelpubliek. Het beïnvloedt ons dagelijks via film en reclame, grafische vormgeving, magazines en natuurlijk ook websites, mobiele applicaties,... Zonder art direction komt het werk niet 'tot leven' en blijft er enkel een ijdel design over dat snel weer vergeten wordt. 

Design is an opportunity to continue telling the story, not just to sum everything up.

Tate Linden

Art wat?

De art direction vindt plaats nog voor we starten aan het eigenlijke design proces. In deze fase van het project bepalen we, aan de hand van brainstorming, de visie en noden van het concept van je project. Onze creatieve geesten zullen je begeleiden in het vertalen van deze visie om zo tot een stemming, stijl en design te komen waar jij, maar vooral jouw klant, gelukkiger van wordt!

Art Direction

Interactieve Workshop

Het belangrijkste onderdeel van deze fase is een interactieve workshop waarbij we aan de hand van gepaste vragen en creatieve trucjes proberen om de gewenste informatie van je los te krijgen. Met deze informatie gaat de art director aan de slag bij het maken van een projectconcept dat we regelmatig ter goedkeuring aan je voorleggen.

Art direction

Projectconcept

De uitkomst van de art direction fase is een projectconcept, waarin de designer aan de hand van een moodboard, uitgeschreven tekst, visuele elementen, kleurenpalet, enz. enkele duidelijke richtlijnen meegeeft die hij kan gebruiken in de design fase. De art director zal ook nauw samenwerken met de copywriter, zodat ook de gebruikte beelden en geschreven teksten in lijn liggen met het concept.

Dit projectconcept vormt de rode draad doorheen elk visueel aspect van je project, want elk visueel element dat wordt vormgegeven en uitgeschreven moet uiteraard steeds dezelfde boodschap en sfeer uitstralen.

Ook wanneer het project al even live staat, zullen latere CSS en/of design aanpassingen beroep doen op het projectconcept, zodat de algemene wensen en het omliggende concept niet gaan verwateren.

Heb je al een visie in je hoofd voor je nieuwe website, maar geen idee hoe je deze kan vertalen naar een duidelijk concept? Wij helpen je graag verder.

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.