Design & User Interface

de vertaling van wireframes naar visuele ontwerpen

In de fase van design wordt je project visueel vormgegeven en wordt de look-and-feel van je website uitgewerkt.

The details are not the details. They make the design.

Charles Eames

Na de wireframes is het tijd voor het design!

In deze fase van je project worden de wireframes omgezet naar visuele ontwerpen die de lay-out en interactie van de verschillende templates (de verschillende soorten pagina’s die er zullen komen op je website) weerspiegelen. In deze fase kan je het project ook al beoordelen op het uiterlijk, want je krijgt een mooi beeld van hoe je uiteindelijke website er zal uitzien op verschillende toestellen (dit noemen we het responsive webdesign). Doordat in deze fase ook alle verschillende elementen een plaatsje krijgen op de pagina’s, heeft deze fase veel invloed op de gebruiksvriendelijkheid van je website. Aan de slag!

Design & User Interface

Dus UI is eigenlijk de UX?

Neen, de UI of user interface is het vormgeven en positioneren van alle elementen op een pagina, zodat ze voor de gebruiker op elk toestel makkelijk te hanteren zijn en er binnen de richtlijnen ook visueel aantrekkelijk uitzien. De vormgeving van al deze elementen in de design- en user interfacefase doen we aan de hand van het concept dat wordt opgesteld tijdens de art direction. Het is ook in deze design en UI fase dat de definitieve fonts en kleuren voor je website worden bepaald.

De user experience zorgt ervoor dat je project verschillende extra’s meekrijgt, die de gebruiker gelukkig maken en je website net dat ietsje meer bieden. In de praktijk is het natuurlijk wel zo dat de designer tijdens het design en UI proces op tal van UX ideeën botst, die in samenspraak al dan niet kunnen toegepast worden op het project.

Opmaken van een styleguide?

Naast de uitwerking van het ontwerp voor de homepage en enkele andere templates zal, afhankelijk van het project, ook een styleguide worden uitgewerkt, waarbij we verschillende losse elementen (knoppen, sliders, pop-ups, iconen …) vormgeven. Dit om je website vlekkeloos over te dragen aan de front-end developer die aan de hand van deze elementen en de wireframes de overige type pagina’s van je website kan opmaken.

Designer at work

Design is the method of putting form and content together. Design, just as art, has multiple definitions; there is no single definition. Design can be art. Design can be aesthetics. Design is so simple, that's why it is so complicated.

Paul Rand

Wat na het design?

Uiteraard word je tijdens voldoende feedbackrondes nauw betrokken bij deze design en UI fase. Eens je met de designer op dezelfde golflengte zit en het design voldoet aan de art direction richtlijnen wordt het design overgedragen aan de front-end developer die het vervolgens “kleeft” op hetgeen de developers reeds ontwikkeld hebben.

Een website gemaakt volgens de regels van de kunst met een design om je lippen van af te likken? Wij maken van je website een pareltje waar je terecht trots op kunt zijn!

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.