User Experience & Interaction Design

gebruiksvriendelijkheid, functionele specificaties & designoplossing!

De exponentiële vooruitgang van (web)technologieën en de steeds groeiende waaier aan mogelijkheden zorgen ervoor dat websites en applicaties evolueren naar steeds complexere vormen. Wat zich vroeger verhaalde in een soort van eenrichtingsverkeer tussen gebruiker en machine moeten we vandaag benaderen als een heel gevarieerde ervaring met centraal de vraag; Hoe benaderen gebruikers je website?

If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.

Albert Einstein
Detail foto

Getting into the details

Vinden ze hun weg? Is alles gemakkelijk te gebruiken? Zit alles logisch ineen? Brengt je website de juiste boodschap over aan de juiste bezoeker? Deze, en nog veel meer vragen moeten ervoor zorgen dat de gebruikservaring op je website optimaal is. Hiervoor doen we beroep op UX (user experience) en IxD (interaction design), twee overlappende gebieden die bewaken dat elke bezoeker op je website een optimale ervaring heeft.

UX | User Experience

User experience (soms ook wel UxD) bekijkt het hele ontwerp vanuit het standpunt van je bezoekers en richt zich voor de volle 100% op gebruiksvriendelijkheid. Kan je bezoeker met een minimum aantal clicks naar zijn doel geraken, staat een call-to-action op de juiste plaats, waar ligt de pagefold van een pagina ...

User Experience & Interaction Design

IxD | Interaction Design

Interaction Design (IxD) gaat hand in hand met UX en verbindt de functionele specificaties van je website met de uiteindelijke designoplossing. IxD bekijkt de interactie tussen mensen, waarbij de drager (je website, je mobile app, ...) slechts een tool is om die interactie mogelijk te maken. In essentie bekijken we de onderliggende structuur en het gedrag van die drager en gaan die optimaliseren.

Een belangrijk aspect van de structuur en werking van je website wordt vastgelegd door de informatiearchitectuur.  De combinatie van UX, IxD en IA vormt namelijk de fundering van een project. De beleving van de gebruikers op je website laat je beter niet aan het toeval over. Elke interactie en ervaring van deze gebruikers heeft namelijk een invloed op hoe zij je merk, je bedrijf of product ervaren.

Wij zorgen ervoor dat het eindproduct intuïtief is in gebruik en elke gebruiker een unieke ervaring bezorgt. Benieuwd hoe we dit voor jouw bedrijf gaan aanpakken?

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.