SEO

genereer meer bezoekers & vergroot de kans op conversie

SEO, Search Engine Optimisation of zoekmachineoptimalisatie is het proces waarbij je allerlei factoren op on- en off-site optimaliseert zodat je positie in de organische zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google, verbetert.

SEO - 2

Waarom SEO?

Voor ons is het vanzelfsprekend dat je als bedrijf voor SEO kiest. Maar we lichten met plezier voor je toe waarom SEO een perfecte keuze is voor prachtige resultaten op langer termijn.

Google is je beste vriend

Google domineert het internet. Maar liefst 90% van de surfers begint hun online zoektocht naar producten of services namelijk op Google. In de meeste gevallen converteren dit organisch binnenkomend verkeer beter dan betalend verkeer. De belangrijkste reden hiervoor is dat mensen die binnenkomen via organische zoekresultaten bewust op zoek zijn naar een dienst of product.

Daarom is het belangrijk om je website SEO-gewijs te laten optimaliseren, zodat deze teruggevonden wordt in de zoekresultaten van Google. Want wat ben je met een parel van een nieuwe website wanneer niemand hem weet te vinden?

The best place to hide a dead body is the second page of Google search.

Unknown
Scherm met zoekresultaten

Wat zijn de voordelen van SEO?

Er zijn een hoop voordelen aan SEO. We zijn even zo vrij geweest om de belangrijkste hier voor je op te sommen:

 • Meer bezoekers op jouw website via organisch verkeer, die daarbovenop kwalitatiever en relevanter zijn. Door middel van een zoekwoordonderzoek komen we te weten welke zoektermen relevant zijn voor jouw organisatie, van welke jouw doelgroep gebruik maakt en ontdek je de zoekintentie hiervan.
 • Meer online naamsbekendheid en een sterkere, betrouwbare online reputatie. Wanneer Google je bovenin de zoekresultaten plaatst, biedt dit het nodige vertrouwen voor je potentiële klant.
 • Lagere kost per lead i.v.t. adverteren. Opgelet: SEO is is een werkje van lange adem en blijvende efforts, maar heeft meermaals zijn functie bewezen. Eenmaal je website de eerste pagina van de zoekresultaten heeft bereikt, zal deze blijvend bezoekers trekken.
 • SEO versterkt je andere marketingmiddelen. Heb je een advertentie lopen en willen potentiële klanten je graag terugvinden? Dan is het wel zo handig dat je vindbaar bent in de zoekresultaten van Google.

Opgelet! Een addertje onder de SEO-mat?

Inzetten op zoekmachineoptimalisatie is gratis. Maar vergis je niet: het is en blijft een proces van lange adem. De algoritmes van de zoekmachines zijn constant onderhevig aan veranderingen. Hoe de ingewikkelde Google algoritmes precies werken, is naast het Coca Cola recept, het best bewaarde geheim.

Het is wel duidelijk dat de positie van je website in de zoekresultaten afhankelijk is van heel wat factoren, zoals:

 • Leesbaarheid van je teksten. Denk maar aan structured data.
 • Aanwezigheid van voldoende content voor elke fase van de customer journey van jouw doelgroep
 • Gebruiksvriendelijkheid van je website
 • Kwaliteit van links van andere websites
 • Aanwezigheid van bedrijfsgegevens, zoals het adres
 • En nog zoveel meer...

Hoe werkt SEO dan?

SEO wordt onderverdeeld in drie grote luiken:

 1. Technische SEO: dit omvat de technische aspecten van jouw website om de ranking van website pagina's in de zoekmachines te verhogen. Denk maar aan de laadsnelheid of de aanwezigheid van je XML sitemap.
 2. On-site: dit onderdeel gaat over alle inhoud van je website, zoals de content, de afbeeldingen, videomateriaal, …
 3. Autoriteit: de autoriteit geeft aan hoe belangrijk en betrouwbaar jouw website is in de ogen van Google. Hoe hoger jouw autoriteit, hoe hoger je zal scoren in de zoekresultaten. Het onderdeel autoriteit is dus erg belangrijk voor jouw website.

Door sterk op deze onderdelen in te zetten, verhoog je je kansen om bovenin de zoekresultaten te eindigen. Dit hoef je uiteraard niet alleen te doen. Bij Duo hebben we een gespecialiseerd team aan digitale marketeers die jouw website met plezier naar het volgende SEO-level tillen!

Hoe breng je jouw website naar de top? Om geen terrein te verliezen op vlak van SEO, is een professionele aanpak van groot belang! Zoekmachineoptimalisatie moet je zien als een investering. Eentje met een hoge return. Neem contact met ons op, je weet ons te vinden ;-)

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.