Technische Analyse

want in het wilde weg programmeren doen we hier niet

Het ontwikkelen van websites, mobiele applicaties en enterprise software is doorheen de jaren sterk geëvolueerd. Vroeger kon je op één persoon rekenen om een project van analyse tot aflevering voor zijn rekening te nemen. Vandaag vereist moderne software een team van analysten, front-end developers, back-end developers… Om een goede communicatie tussen de developers te garanderen, maken we op voorhand een technische analyse van het uit te voeren werk.

Wat is een technische analyse?

Een technische analyse is een document waarbij de verschillende onderdelen van de website in logische gehelen worden ingedeeld. Per aspect wordt bijgevolg bekeken hoe we dit technisch kunnen realiseren. Dit gaat van eenvoudige onderdelen, bijvoorbeeld een contactpagina, tot heel complexe zaken, bijvoorbeeld een uitgeschreven API-call. Dit technisch document wordt steeds up-to-date gehouden, zodat de ontwikkelaars altijd kunnen terugvallen op één correcte, consistente visie over de technische uitwerking van het project. 

Think first, act second

Deze levenswijsheid trekken we dus door in alle aspecten van de uitwerking van je website. Eerst nadenken, dan pas programmeren. Zonder een goede voorbereiding wordt er bij ons niet gestart met de programmatie, want het is van cruciaal belang dat er zicht is op de technische valkuilen van elk project. Dit is niet enkel belangrijk voor de betrokken partijen intern, maar is ook noodzakelijk om op voorhand een correcte budgetinschatting te geven.

Heb je het gevoel dat je website complex dreigt te worden en zie je door het bos de bomen niet meer? Dan kan een goed uitgewerkte technische analyse hier de oplossing voor zijn. Dus geen paniek, spring gewoon eens binnen!

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.