5 redenen om voor Drupal als CMS te kiezen

4 min.

Veel webdesign bureaus beslissen om te werken met een content management system, kortweg CMS. In vele gevallen wordt voor Drupal geopteerd.

Waarom is Drupal het ideale content management system?

De eerste stap in de opbouw van een website is het selecteren van de software die als basis gebruikt zal worden. Veel webdesign en webdevelopment bureaus beslissen om te werken met een content management system, kortweg CMS. In vele gevallen wordt voor Drupal geopteerd. Bedrijven verkiezen de software voor de gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en veiligheid.

Voor het ontwikkelen van een website is Duo één van die bedrijven die met Drupal werkt als basis en daar hebben wij volgende redenen voor:

1. Handige gebruikersinterface

Eenmaal de website gebouwd is, is het ook belangrijk om te zorgen voor een goed beheer. Via de gebruikersinterface kan de eindgebruiker later zelf content toevoegen of aanpassen. Met Drupal is het ook mogelijk om bepaalde medewerkers toegang te geven tot de website om aanpassingen door te voeren.

2. Modulair

Aan de hand van modules kan men tal van handige functies toevoegen om een website uit te bereiden. Die modules kunnen al bestaan of worden geschreven door de ontwikkelaars. Een blog, forum of zoekbalk zijn voorbeelden van standaardfuncties. Verder zijn er ook nog duizenden andere modules gemaakt door Drupal experts over de hele wereld, die makkelijk geïmplementeerd kunnen worden in het webdesign. Schieten deze bestaande onderdelen alsnog tekort, dan kan men een module exact op maat laten schrijven door de developer.

3. Zoekmachine vriendelijk (SEO)

Door enkele modules toe te voegen tijdens de ontwikkeling kan ervoor gezorgd worden dat een website beter gevonden wordt door zoekmachines (zoekmachinemarketing) en daardoor hoger scoort.

4. Uitgebreide community

Drupal is een vorm van opensourcesoftware. Dat wil zeggen dat een wereldwijde gemeenschap van duizenden developers samenwerkt om de broncode van het CMS continu te bestuderen en te verbeteren waar nodig.

5. Ingebouwde caching

Drupal websites hebben standaard een ingebouwde caching, wat wil zeggen dat opgevraagde gegevens tijdelijk bewaard worden. Als een bezoeker later nog eens diezelfde pagina of informatie opvraagt, worden die gegevens veel sneller geladen en dat werkt dan weer bevorderlijk voor de snelheid van de website. Een snelle website is namelijk bijna even belangrijk als een hoge ranking in Google, want wie kan er de dag van vandaag nog wachten?

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom ons bureau kiest voor Drupal. Bent u geïnteresseerd in een website of een web development partner? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek of een offerte.