Adverteren op Facebook: een stappenplan

10 min.

Met meer dan één miljard gebruikers wereldwijd is Facebook één van de meest geschikte online communicatieplatformen geworden tussen bedrijven en consumenten.

Adverteren via sociale media kanalen

Net zoals bij Google AdWords kan u als bedrijf ook gaan adverteren via social media kanalen. Met meer dan één miljard gebruikers wereldwijd is Facebook een geschikt online communicatieplatform geworden tussen bedrijven en consumenten. Het plaatsen van online advertenties op Facebook zorgt ongetwijfeld voor een positieve impact op uw bedrijf. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan zeker het vervolg van dit artikel en ontdek hoe u als bedrijf Facebook advertenties kan opnemen in uw social media marketing strategie!

Waarom Facebook advertenties?

Via het online advertentiesysteem van Facebook is het mogelijk om verschillende doelstellingen te behalen. Indien u beschikt over een bedrijfswebsite kan u ervoor kiezen om online advertenties te plaatsen die meer bezoekers naar uw website lokken. Zeer toepasselijk voor een webshop die meer verkopen wenst te behalen.

Of heeft uw bedrijfspagina op Facebook niet voldoende volgers/fans? En wenst u hier graag verandering in te brengen? Ook deze doelstelling kan behaald worden via Facebook advertenties. Via de "pagina-vind-ik-leuk" tab, heeft u de mogelijkheid om uw bedrijfspagina te promoten aan mogelijk geïnteresseerde consumenten. Kortom, Facebook biedt ons tal van mogelijkheden waar bedrijven vaak niet van op de hoogte zijn.

Gericht adverteren

In tegenstelling tot Google Adwords, waar uw advertenties voornamelijk vertoond worden op de door u gekozen zoekwoorden is het bij Facebook wel mogelijk om uw advertenties af te stemmen op bepaalde demografische gegevens van de gebruikers. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen uw advertenties enkel te vertonen aan mannelijke gebruikers. Een target methode die goed van pas komt bij bedrijven die typische mannelijke producten verkopen zoals bijvoorbeeld auto's.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uw advertenties enkel te vertonen in een bepaalde regio. Handig voor bedrijven die gebonden zijn aan een bepaalde locatie. Stel u bent een autogarage in Gent en gespecialiseerd in elektrische auto's en wil van start gaan met Facebook advertenties. Uiteraard wenst u dan enkel mensen te bereiken uit de nabije omgeving, personen uit Luik zullen namelijk niet snel bij u komen kopen.

Om voort te gaan op het voorbeeld van de autogarage kunnen we onze advertenties nog verder gaan afstemmen op de voorkeuren van de doelgroep. Via de instelling "interesse" is het mogelijk om doelgroepen te bereiken die in het verleden reeds interesse getoond hebben in elektrische auto's. Zo vergroot u de kans dat deze mensen ook effectief op uw advertentie zullen doorklikken enzo op uw bedrijfswebsite belanden.Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeelden uit de tal van mogelijkheden die Facebook biedt om gericht te adverteren. Voor meer informatie kan u steeds terecht bij onze online marketeers. Als specialisten in social media advertising helpen zij u graag verder!

Facebook local awareness

Moest u het nog niet weten,  Facebook advertenties verschijnen zowel via de computer als via de mobile apps voor tablets en smartphones. Met de meest recente update van Facebook rond radius targeting is het nu ook mogelijk om uw advertenties op mobiele apparaten te voorzien van een routebeschrijving naar uw bedrijf. Via één druk op de knop zal de gebruiker steeds de korste en snelste route naar uw winkel te zien krijgen. Opnieuw een uitstekend hulpmiddel om via online platformen zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken in uw offline winkel. Momenteel is deze nieuwe functie enkel nog maar te gebruiken in de Verenigde Staten, verwacht wordt dat deze functie ook snel in België beschikbaar zal zijn! Bekijk regelmatig onze blog om hiervan op de hoogte te blijven.

Hoeveel kosten Facebook advertenties?

Wanneer u wilt adverteren op Facebook bent u volledig vrij om het te besteden bedrag zelf te bepalen. Wel is het belangrijk om op voorhand goed te begrijpen hoe Facebook de kosten per online advertentie berekend. Er zijn namelijk twee mogelijkheden waaruit u als adverteerder kan kiezen!

Bij de eerste mogelijkheid worden de kosten berekend volgens het CPC of cost per click model. Een model dat ook van toepassing is bij search engine advertising (SEA) of zoekmachine advertenties. Het houdt in dat u enkel dient te betalen wanneer een persoon effectief op uw advertentie heeft geklikt. Indien de persoon de advertentie ziet verschijnen op zijn Facebook profiel maar er niet op klikt zal u dus niet hoeven te betalen en zo ook onnodige kosten vermijden.

Daarnaast kan u ook kiezen voor een looptijdbudget, hierbij moet u op voorhand bepalen hoeveel u in totaal wenst te besteden. Facebook zal vervolgens automatisch het totale budget gelijkmatig gaan verdelen over de door u gekozen advertentieperiode. Hierbij wordt uiteraard steeds rekening gehouden dat uw advertenties maximaal vertoond worden. Bekijk zeker onderstaande video voor meer informatie rond de kostprijs van Facebook advertenties.

Starten met Facebook Advertenties

Hebt u interesse om via Facebook te gaan adverteren? Dan zit u bij Duo aan het goede adres! Als specialist in online advertenties zorgen wij er steeds voor dat uw advertenties getoond worden aan zoveel mogelijk mensen tegen een zo laag mogelijke kost! Aarzel dus zeker niet om ons te contacteren. Onze online marketeers staan steeds garant voor professioneel advies gevolgd door succesvolle online advertentie campagnes!