Drie aandachtspunten bij Social Media Marketing

3 min.

Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram en ga zo maar verder. Nieuwe online communicatiekanalen waar bedrijven de laatste jaren niet meer omheen kunnen.

Wat is het?

Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram en ga zo maar verder. Nieuwe online communicatiekanalen waar bedrijven de laatste jaren niet meer omheen kunnen. Met meer dan 1 miljard gebruikers op Facebook en meer dan 150 miljoen actieve gebruikers op Twitter was het nog nooit zo eenvoudig om uw doelgroep te bereiken. Maar opgelet, veel bedrijven gaan ervan uit dat het aanmaken van een Facebook of Twitter profiel volstaat. Niets is minder waar, een pagina waar nooit nieuwe content op verschijnt is al even negatief als een bedrijf dat niet terug te vinden is in de Google zoekresultaten. Het opstellen van een duidelijke Social Media strategie is dus een absolute must voor u eraan begint.

Doelstellingen

Bepaal eerst en vooral wat u wilt bereiken met uw Social Media strategie. Dit is namelijk van groot belang voor het kiezen van de juiste online communicatie kanalen. Zo is Facebook efficiƫnter in het creƫren van een grotere visibiliteit van uw Brand en Twitter beter voor het optimaliseren van een customer service. Afhankelijk of u kiest voor meer naamsbekendheid of een hechtere relatie met de klanten, moet u dus switchen tussen de verschillende sociale netwerken.

Social Media Policy

Net zoals bij offline communicatie is het bij Social Media ook van groot belang een duidelijke bedrijfspolicy op te stellen. Werknemers worden het online visitekaartje van uw bedrijf en moeten dus goed op de hoogte zijn van de manier waarop er gecommuniceerd moet worden. Denk bijvoorbeeld maar aan een stappenplan voor het afhandelen van online klachten.

Train uw personeel

Aangezien elke online uiting bekeken kan worden door miljoenen mensen is het belangrijk dat uw personeel goed getraind is. Zorg er dus voor dat iedereen steeds op de hoogte is van de Social Media strategie en de online richtlijnen.

Conclusie

Overtuigd dat uw bedrijf actief moet worden op sociale netwerken? Dan is een sterke Social Media strategie de basis van uw online communicatieplan. Bepaal op voorhand uw doelstellingen en koppel deze aan de gekozen sociale netwerken. Heeft u hier geen ervaring in? Dan kan Duo u steeds bijstaan. Naast het opstellen van een Social Media plan bieden wij ook opleidingen aan waarna u zelf aan de slag kan gaan.