Droidcon UK 2016

5 min.

De voorbije twee jaar was Duo telkens aanwezig op Droidcon Amsterdam. Dit jaar werd het tijd om een stapje verder te gaan, naar Droidcon London. Daar vond op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober Droidcon UK plaats. Dé afspraak voor Android ontwikkelaars uit Europa.

Droidcon, the place to be voor Android developers

De oversteek van de Noordzee hebben we ons alvast niet beklaagd. Droidcon UK is een goed georganiseerd evenement voor en door ontwikkelaars, met maar liefst 72 sprekers (en niet de minste) en 1500 ontwikkelaars. Daarnaast zijn er heel wat infostandjes van bedrijven en sponsors.

Android Nougat

Allereerst ging er heel wat aandacht naar de nieuwste Android versie: Android Nougat. Daarbij werden de nieuwigheden betreffende security, testing, design … uitgelicht. Daarnaast werden ook enkele nieuwe features van Android Studio 2.2, waaronder de nieuwe Layout Editor, behandeld.

Humor op dag 1

Dag één werd afgesloten door een 'Closing keynote' van Chet Haase, Lead Android UI bij Google. Iedereen verwachtte een inspirerende afsluiter, maar Chet had blijkbaar iets totaal anders voorbereid. Als een echte stand-up comedian werd de ene na de andere hilarische oneliner afgeschoten. Daarna ging het met echte, authentieke Londense bussen richting CodeNode, voor de afterparty. Fijn om contacten te leggen met andere ontwikkelaars!

Droidcon UK 2016
Virtual reality

Daarnaast ging een redelijk aandeel van de onderwerpen over Virtual Reality. Daarin leerden we hoe we best te werk gaan en waarmee je rekening moet houden zodat de gebruiker een optimale ervaring heeft. Bepaalde bewegingen en acties zijn bijvoorbeeld not-done.

De sessies waren van een technisch hoog niveau. Nieuwigheden werden uit de doeken gedaan en toegelicht. Daarnaast werden er ook heel wat handige tools voorgesteld. Dit zorgt ervoor dat we geavanceerde, mooie en kwalitatieve apps op maat van de klant kunnen maken.

We kunnen concluderen dat Droidcon UK een uiterst interessante ervaring was. Ten opzichte van Droidcon Amsterdam, heeft dit evenement heel wat meer interessante sprekers en onderwerpen op het programma.

See you next year, London!