DrupalCamp Leuven 2015

2 min.

Het zijn interessante dagen voor onze Drupal developers. Er zijn heel wat Drupal evenementen zowel nationaal als internationaal. Deze keer waren ze aanwezig op DrupalCamp Leuven.

Drupalcamp Leuven 2015

Drupalcon Barcelona ligt nog maar een goede maand achter ons en toch stond er opnieuw een hoogmis op het programma van het Drupal team. Deze keer was het iets dichter bij huis: Drupalcamp Leuven. Een pak kleinschaliger dan Drupalcon, maar toch ook met veel internationale sprekers en bezoekers. Het evenement zelf vond dit jaar plaats in het Gasthuisberg ziekenhuis in Leuven. Niet alleen bedrijven die Drupal gebruiken waren aanwezig, maar ook de top van de Belgische drupal-contributors alsook tal van buitenlandse drupal gebruikers.

Drupal 8 

Wat direct opviel tijdens de sessies en de gesprekken tussendoor, was de sfeer rond Drupal 8. Daar is er in de afgelopen twee maanden dan ook enorm veel veranderd. Op Drupalcon Barcelona keken we allemaal nog reikhalzend uit naar de aankondiging van een "release candidate". Ondertussen zijn er al drie release candidates de revue gepasseerd, en is de datum van de definitieve release ook al bekend (19 november!!!). Het was dus voor het eerst niet meer zo'n ver van mijn bed show. We kunnen er nu eindelijk echt aan beginnen.

Sessies tijdens het event

De sessies die gegeven werden bevatten voor elk wat wils. Van de cache implementatie in Drupal 8, UX in Drupal, een Q&A over Drupal 8 met de top contributors, alsook de toekomst van paywalls (betalende content op het internet) en sessies als "Drupal for dummies". Deze sessies over verschillende onderwerpen zorgen ervoor dat u altijd wel iets opsteekt over een domein waar u nog niet zo veel van afweet.

Networking

Naast deze sessies maken ook de networking momenten een belangerijk deel uit van de DrupalCamp bijeenkomsten. Op deze momenten komt u bekende en minder bekende gezichten tegen, leert u nieuwe mensen kennen en kunt u niet alleen de voorbije sessies bespreken maar ook informeren bij uw concullega's over hun manier van aanpak en hun bevindingen over de nakende release van Drupal 8.