Duo behaalt goud in Amsterdam

5 min.

Duo presenteerde op de AppCircus challenge in Amsterdam de mobiele applicatie 'Babbelbox'. Kom hier te weten wat Babbelbox is.

Hoe Duo goud won op de AppCircus challenge in Amsterdam

Op 24 november 2014 trok één van onze Android developers Frederik Dumazy naar de AppCircus challenge in Amsterdam. In de Nederlandse hoofdstad presenteerde hij de door Duo ontwikkelde mobile app "Babbelbox", een videogastenboek omgetoverd in een mobiele app voor zowel Android als iOS tablets. De jury beloonde de mobile app met de hoofdprijs : goud!

Babbelbox is de ideale app om videoboodschappen van uw vrienden, familie of collega’s te verzamelen tijdens uw verjaardagsfeest, huwelijk, feest, housewarming, bedrijfsevent, teambuilding en nog veel meer.

Digitaal video gastenboek

Babbelbox wordt niet beschouwd als een concurrent voor de klassieke praatpaal maar wel als een budgetvriendelijk alternatief. Uit onderzoek bleek dat het huren van een praatpaal gemakkelijk meer dan €200 per dag aan huur kost waarbij ook nog rekening gehouden moet worden met de beschikbaarheid. Ons doel was dus een oplossing te creëren die eerst en vooral voor iedereen betaalbaar was en daarnaast ook onmiddellijk beschikbaar zou zijn. Twee voorwaarden waar een mobile app perfect bij aansluit.

Ontwikkeling mobiele app

Enkele maanden geleden ging het mobile team van Duo aan de slag met de ontwikkeling van de mobiele app. Om zeker zoveel mogelijk mensen te bereiken werd de app vanaf het begin ontwikkeld voor zowel iOS als Android toestellen. Daarnaast hebben we er steeds naar gestreefd om de user interface zo eenvoudig mogelijk te houden waardoor een uitstekende gebruiksvriendelijkheid verzekerd werd. Deze fase werd gekenmerkt een goede wisselwerking tussen onze designers en mobile developers.

AppCircus Amsterdam

Na de uitstekende presentatie van Frederik Dumazy werd het Duo team dan ook beloond. Uit alle sterke inzendingen werd Babbelbox als winnaar gekozen. Onze prijs? Een ticket om in maart 2015 onze mobile app te gaan verdedigen tijdens een nieuwe challenge in Barcelona. Ondertussen blijven we uiteraard niet stil zitten en blijven we verder nieuwe kwaliteitsvolle apps ontwikkelen en optimaliseren.

Een eigen mobile app?

Heeft u interesse in een mobile app voor uw bedrijf, organisatie of event? Of had u graag informatie gewenst over de verschillende mogelijkheden van mobiele applicaties? Aarzel dan niet langer en neem contact op met Duo. Ons mobile team staat steeds klaar om al uw vragen te beantwoorden.