FeWeb Excellence Award voor de website van Transport Gheeraert

4 min.

De nieuwe Drupal 8 website van Transport Gheeraert werd een knap staaltje technische ontwikkeling waar we terecht trots op zijn! Hieronder leggen we uit waarom.

Transport Gheeraert
Transport Gheeraert

Voor Transport Gheeraert is kwaliteit, stiptheid en service van groot belang in de bedrijfscultuur. Deze visie en waarden hebben we doorgetrokken in de ontwikkeling van hun nieuwe website. Zo is de website voorzien van de laatste ‘snufjes’ qua performance en veiligheid. Transport Gheeraert draait op de laatste versie van Drupal 8, PHP7 en werkt met het HTTP2 protocol, waardoor ze sneller inlaadt dan de gemiddelde website.

Hoge resolutie afbeeldingen

Het gebruik van hoge resolutie afbeeldingen door de klant is nefast voor de performance van de meeste nieuwe websites. Toch is het belangrijk om op je website uit te pakken met mooie foto’s. Om alsnog de nodige snelheid te voorzien, laden we bij de webiste van Transport Gheeraert eerst een lage resolutie afbeelding in en pas erna de full resolution. Een ideale manier om ervoor te zorgen dat de website onmiddellijk beschikbaar is voor de gebruiker.

HTTP2 protocol

Indien je browser het HTTP2 protocol ondersteunt, slagen we er in om de homepagina van de website te genereren in minder dan 25ms en de weergave in de browser in zo’n 650ms op het scherm te toveren.

Een uiterst snelle én veilige website

Van Google InSights krijgen we voor de performantie van de website een score van 90%. Waarom niet meer, horen we jullie denken? Wel, dat vinden wij ook straf, want de overige opmerkingen die we krijgen over de performantie van de website zijn feedback op hun eigen code. 

Naast de snelheid houden we ook rekening met veiligheid op de website. We kiezen bewust om elke Drupal 8 website met een SSL certificaat te voorzien. Hiervoor maken we gebruik van de Let’s Encrypt beweging die van het internet een veiligere plaats wil maken. We staan volledig achter dit idee en passen dit dan ook toe op al onze nieuwe webservers. Onze systeembeheerders optimaliseren deze servers zodanig dat we qua veiligheid een A+ grade krijgen volgens SSL Labs

Verder bevat de website ook alle nodige HTTP headers om een A grade te krijgen volgens Scott Helme van Security Headers.

Onze conclusie

Bij de website van Transport Gheeraert kunnen we spreken van een knap staaltje technische ontwikkeling waarbij we rekening houden met de laatste ontwikkelingen op vlak van performance en veiligheid. Hierdoor leggen we de lat voor onszelf heel wat hoger en zien we de website van Transport Gheeraert als de maatstaf voor alle toekomstige Drupal 8 content websites. 

Een mooie beloning

De geleverde inspanningen voor de website van Transport Gheeraert werden bovendien ook beloond met een 2e plaats in de FeWeb Excellence Awards. Deze awards bekronen digitale expertise en innovatief ondernemerschap en beoordelen websites op basis van de experience, accessibility, mobile responsiveness en snelheid. Een prijs waar we toch wel trots op mogen zijn!

Bekijk hier de website
FeWeb Excellence Awards