Garandeer de veilige invoer van datagegevens!

5 min.

Je website overzetten van een HTTP naar een HTTPS-verbinding. Is dit een must anno 2017? En vooral, wat brengt het op? Wij geven je het antwoord!

Veilig invoer data
Want veiligheid is geen spelletje...

Het hebben van een beveiligde website wordt steeds belangrijker in het huidige digitale tijdperk. En ook Google beseft dit! Vanaf oktober 2017 zal Google Chrome dan ook de waarschuwing ‘niet veilig’ weergeven wanneer gebruikers tekst opgeven in een formulier op een HTTP-pagina.

At the end of the day, the goals are simple: safety and security.

Jodi Rell
Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor Hyper Tekst Transfer Protocol Secure. Het versleutelt alle processen en communicatie tussen jouw website en de bezoeker. HTTPS zorgt ervoor dat de datagegevens van je klant veilig op het internet verwerkt worden en de gegevensstroom niet onderschept wordt door hackers. Binnen Google Chrome herken je een HTTPS-adres aan het groene slotje en de vermelding ‘secure’.

HTTPS in zoekbalk

 

Maar er is meer! Vanaf oktober 2017 gaat Google Chrome verder met haar langetermijnplan. Niet alleen zal de browser in de zoekbalk aangeven of je website al dan niet beveiligd is, ook bij alle invulvelden zal Google Chrome bezoekers alarmeren wanneer de site niet beveiligd is.

HTTPS bij invulveld

Waarom kiezen voor HTTPS?

HTTPS wordt stilaan de norm, maar waarom zou jij als bedrijf kiezen voor een beveiligde HTTPS-verbinding? We lijsten de voordelen voor je op!

#01 De gebruiker verwacht de veilige invoer van datagegevens

Gebruikers verwachten meer dan ooit een veilige transfer van hun data. Niet alleen wensen ze hun discrete gegevens, zoals hun bankrekeningnummer of hun adres, veilig door te geven via het internet, ook wensen ze dat hun persoonlijke informatie gewaarborgd wordt op het net. En dit kan alleen via een HTTPS-verbinding. De bezoeker krijgt de garantie dat zijn/haar gegevens versleuteld verstuurd zullen worden, waardoor de gegevens bijgevolg geen doelwit kunnen vormen voor hackers.

Bovendien maakt een HTTPS-verbinding je website een stuk betrouwbaarder, wat zich doorgaans vertaalt in snellere conversies, zoals meer contactaanvragen, aankopen, nieuwsbriefinchrijvingen en ga zo maar door!

#02 HTTPS verhoogt je ranking in de zoekresultaten

Een goed beveiligde website is een belangrijke driver voor een goede ranking in de organische zoekresultaten. Google ziet een HTTPS-beveiliging dan ook als een positieve factor voor goede SEO resultaten. Bovendien wil Google Chrome onbeveiligde websites - zonder HTTPS-verbinding - in de toekomst strenger afstraffen door hun ranking in de zoekresultaten naar beneden te halen. Een extra incentive dus om de veilig invoer van datagegevens te garanderen!

#03 HTTPS verhoogt de snelheid van je website

Tot slot laadt een HTTPS-beveiligde website tot 3 maal sneller dan een niet HTTPS-beveiligde website. Niet onbelangrijk als je weet dat de snelheid van je website cruciaal is voor een goede gebruikerservaring én Google de laadtijd van je website beschouwt als een belangrijke driver voor je positie binnen de organische zoekresultaten. Bezoekers verwachten immers dat je website binnen de 2 seconden geladen is. Velen zullen dan ook je website verlaten wanneer hij na 3 seconden nog niet geladen is, wat een negatieve impact heeft op de gebruikerservaring en de conversieratio.

Kortom, wens je een website die snel inlaadt, waardoor je je bezoekers de optimale ervaring biedt waarnaar ze op zoek zijn? Kies dan voor HTTPS! Het zal je conversieratio en je ranking binnen zoekmachines bovendien ook ten goede komen.

Overschakelen naar HTTPS? Hoe doe ik dat?

Als je wil voorkomen dat de waarschuwing ‘niet veilig’ wordt weergegeven wanneer je websitegebruikers je website bezoeken, is het van groot belang dat je deze migreert van HTTP naar HTTPS. Hiervoor heb je een SSL-beveiligingscertificaat nodig. Dergelijk certificaat garandeert de veilige dataverzameling van gebruikers, waardoor hackers buiten schot gezet worden. Zelfs indien ze gebruikersdata wensen te onderscheppen, zal het hen niet lukken daar ze niet beschikken over de correcte sleutel.

Het is je waarschijnlijk al opgevallen, een HTTPS-beveiliging is een absolute meerwaarde voor je bedrijf! Het maakt je website veiliger, sneller en je weet bovendien ook te scoren bij de master van het internet: Google!

Hulp nodig? Contacteer ons via servicedesk@support.duo.be.