Heeft uw business een mobile app nodig?

4 min.

Is een responsive website voldoende of is een extra mobiele app aan te raden? In dit artikel kom je te weten welk het beste bij uw bedrijf past.

Heeft uw bedrijf een mobile app nodig?

Ondertussen is de zomer van 2014 voorbij en willen bezoekers van uw website op elke plaats, op elk moment zo snel mogelijk de juiste informatie terugvinden. Is een responsive website voldoende of is een extra mobiele app aan te raden? Een vraag waar vele bedrijven twijfels over hebben.

Een responisve website is een absolute must voor ieder bedrijf. Niet omdat uw concurrenten dit hebben maar omdat we ons in een tijdperk bevinden waarin uw website zowel wordt bekeken via computers, tablets als smartphones. Bezoekers moeten dus in staat zijn om steeds op een eenvoudige en snelle manier actie te ondernemen. Ongeacht de grote van het scherm zijn duidelijke call-to-actions dus een absolute must.

Om de startvraag “heeft mijn bedrijf een mobiele app nodig?” te kunnen beantwoorden dienen we eerst enkele vragen te beantwoorden.

  • Welke doelstellingen wilt u bereiken met de mobiele app? Wenst u hier essentiële informatie mee te verspreiden of dient het eerder ter ondersteuning van uw huidige website?
  • Wie is uw doelgroep? Hierbij moet steeds rekening gehouden worden dat nog niet alle mensen over een smartphone beschikken waardoor u eventuele potentiele klanten kan mislopen.
  • Beschikt u over voldoende budget en tijd om de app te onderhouden? Net zoals uw bedrijfswebsite dient ook een mobiele app onderhouden te worden om de bezoekers te blijven prikkelen.

Als mobile app development bedrijf kunnen wij u adviseren tijdens het beantwoorden van deze vragen. Duo beschikt over meerdere jaren evaring in het bouwen van mobiele applicaties en realiseerde zo reeds de volgende apps:

Duo ondersteunt u gedurende het volledige proces en zal pro-actief zijn visie geven om een mobile app te bouwen die beantwoord aan uw vooraf opgestelde doelen. Onze user experience specialist zorgt ervoor dat de gebruiker op de correcte manier kan omgaan met de data en de opbouw van de inuïtieve schermen. Gebaseerd op het Agile project management proces gaan we bij Duo aan de slag om de noden om te zetten in screen views zodat het project vorm kan gegeven worden.

De ontwikkeling van een mobile app brengt dus heel wat vragen met zich mee. Is uw bedrijf in staat om hier samen met Duo een pasklaar antwoord op te geven? Wij hebben alvast geen voorgekauwd antwoord voor u klaar. Het hangt af van verschillende factoren die wij bij Duo graag met u gaan onderzoeken.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie als een mobile app al dan niet kan aansluiten op uw diensten? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.