iBeacons, toekomst of niet?

4 min.

iBeacons, één van de nieuwste trends bij mobiele applicaties is bezig met zijn opmars. De mogelijkheden met iBeacons zijn eindeloos. Contextual apps is hier een voorbeeld van. Lees dit artikel als u hierover meer wilt weten.

Waarom u iBeacons niet mag vergeten

De mobiele markt is sterk onderhevig aan de huidige trends. Deze trends worden vaak bepaald door de nieuwe mogelijkheden die zowel de mobiele toestellen als de platformen aanbieden. Daarnaast zorgt een snelle groei in de technologie voor een snelle opkomst van nieuwe trends. Eén van deze nieuwe trends is de komst van "contextual apps". Het zijn mobiele applicaties die gebruik maken van informatie die ze uit hun omgeving halen of van het apparaat zelf halen. Hierdoor is de gebruiker van de contextual apps automatisch in staat handige informatie te ontvangen.

Infographic

Bij Duo vinden we het belangrijk om deze trends en technologieën op de voet te volgen, te onderzoeken en te gebruiken. Daarom hebben we ons ook gefocust op een veelbelovend nieuwtje binnen de trend van contexual apps. Zo ontvingen we deze week onze nieuwe set iBeacons via de post. En ja, ik hoor u nu alvast denken "i wat?". Niet totaal onbegrijpelijk aangezien de iBeacons technologie nog niet volledig is ingeburgerd in onze hedendaagse maatschappij. Toch willen we graag deze toekomstige technologie nu al verder toelichten aangezien de kans zeer groot is dat de iBeacons in de toekomst mee zal bepalen hoe bedrijven hun data gaan verzamelen. IBeacons vormen namelijk de perfecte koppeling tussen de online en offline wereld. Wat het nu juist is, hoe het werkt en wat het voor uw bedrijf kan betekenen leest u in het vervolg van dit artikel.

Wat zijn iBeacons?

IBeacons zijn kleine elektronische toestellen die via Bluetooth, signalen kunnen uitzenden om zo ontvangers op de hoogte te brengen van hun nabijheid binnen een straal van 70 kilometer. Aan de hand van enkele waarden die meegestuurd worden in het signaal, kan een app vervolgens de iBeacons identificeren. Mobile apps zijn in staat te weten op welke locatie de gebruiker zich op dat moment bevindt zonder hierbij gebruik te hoeven maken van batterij intensieve methodes zoals de ingebouwde GPS functie in uw smartphone. Daarnaast hebben de iBeacons een batterijlevensduur van meer dan één jaar wat zorgt voor een minimum aan onderhoud.

Waarom iBeacons?

De signaalsterke kan per iBeacon apart worden ingesteld waardoor het perfect mogelijk wordt om verschillende ruimtes van elkaar te gaan onderscheiden. Eenmaal alle iBeacons zijn opgesteld kan een mobile app gaan achterhalen in welke ruimte de gebruiker zich bevindt. Hierdoor kan de ontvanger interactieve rondleidingen krijgen, op de hoogte gebracht worden van promoties of zijn route laten traceren. Daarnaast kunnen de iBeacons ook gemobiliseerd worden. Dit is dan weer handig tijdens het organiseren van stadsspelen of voor het traceren van goederen. Met andere woorden de toepassingen die iBeacons bieden zijn werkelijk eindeloos.

Reeds veel toestellen kunnen standaard meteen gebruik maken van de iBeacons technologie. De iBeacons communiceren via Bluetooth 4.0, ook wel Bluetooth Low Energy genoemd. Dit wordt door Apple ondersteund op alle iOS-toestellen sinds de iPhone 4S en ook de nieuwste Android toestellen zijn voorzien van deze technologie.

Zelf iBeacons proberen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die iBeacons kunnen bieden voor uw bedrijf of had u hier graag meer informatie over ontvangen? Ons team staat steeds voor u klaar en beantwoord met plezier al uw vragen. Aarzel dus zeker niet om ons geheel vrijblijvend te contacteren!