Duo's ingrediënten voor een heerlijke bedrijfssoep

3 min.

Een goede klantenservice start bij een vlotte interne werking en daar mogen we bij Duo trots op zijn! We maken sinds kort gebruik van een aantal zelf ontwikkelde, interne tools die ons dagelijkse reilen en zeilen in goede banen leiden. 
 

Duo’s InterCom

Duo’s InterCom kan makkelijk omschreven worden als een digitale onthaalbalie. Het is een platform van waaruit gelinkt wordt naar de belangrijkste werktools en via dewelke de officiële bedrijfscommunicatie verloopt. Het voornaamste doel van onze InterCom is om duidelijke en transparante communicatie vanuit management naar de werknemers over te brengen en op die manier misverstanden of miscommunicatie te vermijden. 

Duo's intercom

De InterCom werkt als een soort prikbord waarop alle officiële mededelingen verschijnen. Op die manier komen specifieke onderwerpen sneller tot bij alle collega's. Via e-mail of chat kunnen verschillende topics al snel verloren geraken of naar de achtergrond verdwijnen. Ook voor nieuwe medewerkers biedt de tool een grote meerwaarde aangezien ze via de ‘messagefeed’ de volledige communicatiegeschiedenis kunnen bekijken en zo meteen helemaal up to date zijn! 

Tot slot omvat de InterCom ook ons bedrijfsmanifest. Samen met zusterbedrijf Nascom werkten we Visie 20-20 uit die een duidelijk beeld geeft van onze visie, waarden en missie. Bovendien beschrijft het manifest nog eens duidelijk onze competenties en werkwijze. 

Duo's dashboard

Het Duo Dashboard is een tool voor metrics. Het is een verzamelplaats voor tools zoals de Planner, Agenda, Burndowns,… Via de Planner raadplegen werknemers hun dagelijkse planning. Dankzij een koppeling van onze interne planningstool met onze projectsoftware kunnen we onze projecten ook een pak efficiënter opvolgen. Zo genereert ons dashboard ook automatische burndown charts die de progressie van projecten in real-time berekenen en prognoses uitwerken over hoe het project zal vorderen, zowel naar timing als budget toe. Dit zorgt uiteraard ook voor een vlotter doorloopproces van onze projecten en oplevering naar onze klanten toe. Daarbij delen we de planningstool met ons zusterbedrijf Nascom, wat ons toelaat om efficiënt onderling resources te delen. Op die manier kunnen wij samen groeien met het project en de wensen van de klant.  
 

Duo planner

De startpagina van het dashboard is de Agenda, waarin werknemers een overzicht krijgen van de blokken die ingepland staan in hun agenda en de eventuele meetings van die dag. Duo’s dashboard met de verschillende onderdelen zorgt ervoor dat we onze eigen werking constant in vraag stellen, processen optimaliseren, de kwaliteit verhogen en teams blijven evalueren. 

Duo agenda