iOSDevUK 2016 conferentie

3 min.

Onze vorige trip naar de iOSDevUK conferentie konden we luidkeels een succes noemen: een professionele organisatie, kwalitatieve sprekers en een prachtige locatie. Toen we dit jaar tussen de najaarsconferenties aan het (tab)bladeren waren, was onze keuze dus snel gemaakt: het zou terug iOSDevUK worden, in het idyllische Aberystwyth.

Duo op iOSDevUK 2016

iOSDevUK is een technische conferentie georganiseerd voor en door iOS developers, met als doel elkaar iets bij te brengen over de nieuwste tools en best practices om iPhone en iPad apps te ontwikkelen. Hoewel de conferentie gericht is op developers, komen onderwerpen als UX, design en zelfs ethiek aan bod.

Ondanks enkele technische problemen (beamers zijn de nieuwe printers) kunnen we toch terug van een geslaagde editie spreken. Algemene trends zoals crossplatform development en functioneel programmeren kwamen hier ook terug. Wij geloven dat échte crossplatform zich op lange termijn pas via web-apps zal manifesteren, maar op dit moment is native nog steeds the way to go als het om kwalitatieve, performante apps gaat.

Selfie developer

Een andere talk die we meenemen is 'Selfie Developer' van Steve Scott. Hij haalt aan dat we sinds de jaren 70 geen échte revolutie meer doorgemaakt hebben op vlak van computers. Elke 'revolutie' was niet meer dan een iteratie die het concept van de computer nog net iéts verbeterde. Van huiskamervullende mastodonten, tot desktop computers, tot laptops tot smartphones. Op zich stuk voor stuk fantastische uitvindingen, maar eigenlijk niet meer dan een verbetering van zijn voorgangers. Het komt namelijk altijd neer op hetzelfde: een scherm, een vorm van input en een aantal printplaten die het geheel relatief snel kunnen verwerken.

The next big thing

Het zette ons aan het denken: wat is de échte 'next big thing'? Wat is het volgende concept waarop men terug tientallen jaren zal itereren? Worden het implantaten, of misschien A.I.? Wij hebben nog even geduld, en genieten tot dan van al het mooie dat we op onze smartphones en laptops tevoorschijn toveren. En tot die tijd zullen we conferenties blijven bezoeken om onze nieuwsgierigheid te blijven voeden. 



Staat iOSDevUK terug op onze verlanglijst voor het najaar van 2017? Misschien! Anderzijds hebben we ook al heel mooie dingen gehoord over NSSpain …