iOSDevUK conferentie 2015

2 min.

Ons iOS development team trok naar de kust van Wales om de iOSDevUK 2015 conferentie bij te wonen om op de hoogte te blijven van de digitale evoluties. iOSDevUK is een technische conferentie over het ontwikkelen van apps voor iPhone en iPad. Lees hieronder het sfeerverslag.

Opvolgen van de digitale evoluties

Duo developers zijn steeds op zoek hoe ze hun grenzen kunnen verleggen. Boeken, blogs en podcasts worden nauw opgevolgd om op de hoogte te blijven van de digitale evoluties. Het summum blijft echter een developer conference. Daarom trok het iOS team van 7 tot 10 september naar de kust van Wales om iOSDevUK 2015 bij te wonen.

iOS development

Bij de aankomst op Aberystwyth University werd de toon gezet. Een vlotte registratie, korte maar bondige introductie en een fantastische eerste sessie over Agile voor mobile apps. Deze toon werd voor de rest van de conferentie aangehouden, grotendeels dankzij een no-nonsense, luchtige, stipte en professionele organisatie. Als je jezelf afvraagt hoe “luchtig” in dat rijtje past, nodigen we je uit om een bezoekje te brengen aan iOSDevUK. Ook de sfeer tussen de bezoekers onderling was opperbest: developers vanuit alle hoeken van Europa (en de rest van de wereld) raakten moeiteloos aan de praat over hun grote passie: iOS development.

Multithreading in CoreData

Eén van de sessies die er voor ons uitstak was de talk van Marcus Zarra over multithreading in CoreData. Een technische talk die boeiend werd gehouden door een ervaren spreker met een vleugje (of vlagen) cynische humor. Zo werd het nog maar eens duidelijk hoe technisch verrijkend een developer conferentie kan zijn.

Usability for Techies

Een andere topsessie bevond zich dan weer aan de andere kant van het mobile spectrum: tijdens “Usability for techies” trok de charmante Maxim Cramer ons gezwind door een interactieve sessie over het praktisch toepassen van user studies. Een sessie waar ons user experience team zeker ook de vruchten van zal plukken.

Devil’s bridge

De laatste volledige dag van de conferentie sloten we af met een rit naar Devil's bridge. Dit deden we op een authentieke stoomtrein onder het motto 'de boog kan niet altijd gespannen staan". Donderdagochtend pikten we nog twee sessies mee waarna we vervolgens met de mannen van AppFoundry terug naar ons belgenlandje trokken. Met al deze nieuwe kennis is onze leergierigheid weer voor even voldaan, maar volgend jaar zien ze ons zeker terug om onze iOS & mobile wereld nog verder te verrijken.