Microsoft sluit Internet Explorer af op 15 juni 2022

1 min.

The end of an era. Op 15 juni 2022 valt het doek voor de alom bekende web browser Internet Explorer. Dit betekent dat elke Windows-gebruiker die nog actief gebruik maakt van Internet Explorer, zal moeten upgraden naar Microsoft Edge (of Chrome, Firefox,...).

Een stukje IE-geschiedenis

In 1995 zag Internet Explorer het levenslicht dankzij tech gigant Microsoft. Het werd geintroduceerd als een add-on pakket voor Windows 95, maar werd nadien voor iedereen beschikbaar gesteld als onderdeel van het pakket met de latere versies van Windows.

Internet Explorer bereikte zijn hoogtepunt in 2003 met een gebruikersaandeel van maar liefst 95%. Daarna kende Internet Explorer echter een grote terugval omdat het er niet in slaagde de andere browsers bij te benen (hence: daar komen alle meme’s vandaan).

Sinds 2016 heeft Microsoft geen nieuwe versie van Internet Explorer meer geïntroduceerd. Internet Explorer 11 is de laatste versie die in 2013 werd uitgebracht.

Microsoft Edge als alternatief voor IE

Microsoft Edge wordt al sinds 2015 gebruikt als standaard webbrowser voor Microsoft, en zal dus automatisch dienen als follow-upper voor Internet Explorer.

Kan je toch nog geen afscheid nemen? Dan kan je alsnog gebruik maken van de Internet Explorer mode in Microsoft Edge. Deze wordt nog ondersteund tot zeker 2029.

microsoft edge logo

Tja, aan alle mooie liedjes komt een eind. Al vonden we dat het liedje van Internet Explorer ondertussen nogal langdradig werd, en de plaat bleef af en toe haperen 😅. Desondanks hebben velen van onze collega’s nostalgische herinneringen aan Internet Explorer, waar ze met een glimlach naar terugkijken.