HLN Fietst

4 min.

Begin augustus 2014 lanceerde Duo de nieuwe website hlnfietst.be en de mobile app voor zowel iOS als Android smartphones. Lees hier hoe deze app werkt.

HLN fietst
Deze app moet iedere fietser hebben

Begin augustus 2014 lanceerde Duo de nieuwe website hlnfietst.be en de mobile app voor zowel iOS als Android smartphones. Het basis concept achter de website en mobile app was het voorzien van fietsroutes aan de hand van knooppunten aangeleverd door knooppunter.com. De nieuwe website stelt de gebruikers in staat bestaande routes te bekijken en nieuwe routes aan te maken. De mobile app maakt het mogelijk om de aangemaakte of opgeslagen routes ook effectief af te leggen met de fiets.

HLN Fietst app

HLN Fietst app

Of je nu een fanatieke fietser bent of je eerder op sporadische basis gaat fietsen, de HLN Fietst app is ongetwijfeld iets voor u! De zoekfunctie maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een bestaande of opgeslagen route terug te vinden. Toch geen zin om te zoeken of bevindt u zichzelf in onbekend gebied? De ingebouwde GPS functie zorgt er dan automatisch voor dat u een overzicht krijgt van de bestaande routes in uw omgeving. Zo kan u op ieder moment op iedere locatie steeds genieten van de mooiste routes.

Of u uw smartphone nu bevestigd op uw stuur of u steekt deze in uw zak, het maakt niet uit. Onze developers zorgden ervoor dat de mobile app steeds registreert welk deel van de route u reeds heeft afgelegd. Daarnaast geeft het kaartoverzicht steeds de interessante punten op uw route weer. Dit kunnen bijvoorbeeld historische monumenten zijn maar evengoed gezellige café’s of restaurants. Eenmaal u een route heeft afgelegd met de HLN Fietst app zal u nooit meer zonder op pad willen. De app kan volledig gratis worden gedownload via de Apple App store en/of Google Play store. Wacht dus niet langer en ontdek vandaag nog nieuwe fietsroutes.

HLN Fietst website

Ter ondersteuning van de mobile app ontwikkelde Duo een compleet nieuwe website hlnfietst.be. Naast het informeren van de gebruikers fungeert deze ook als online fiets community. Hiervoor werkte Duo samen met Trendsco, een bedrijf gespecialiseerd in het oprichten van online communities. Eens de gebruikers een account hebben aangemaakt zijn ze in staat bestaande routes te bekijken en eigen routes te creëren aan de hand van de bestaande knooppunten. Deze routes worden opgeslagen zodanig dat deze op een later tijdstip via de mobile app bekeken en gebruikt kunnen worden.
Daarnaast biedt de website ook de mogelijkheid om bevriend te worden met andere gebruikers. Hierdoor kan je gaan bekijken welke routes zij reeds in het verleden hebben afgelegd of welke routes door hun zijn aangemaakt. We hebben hier dus te maken met een online community waarin de gebruikers voor een groot stuk zullen zorgen voor nieuwe routes. Benieuwd naar alle functionaliteiten? Bezoek dan zeker eens hlnfietst.be

HLN Fietst website: www.hlnfietst.be
HLN mobile app: iOS & Android