Sociaal engagement bij Duo

3 min.

Sharing is caring. Daarom heeft Duo besloten zich in te zetten voor enkele leuke sociale initiatieven! 

Jobroad Brugge

Sinds 2 jaar is er een verhoogde instroom van vluchtelingen in Brugge. Begin 2017 telde onze stad zowat 230 erkende vluchtelingen, waarvan de helft tussen de 25 en de 45 jaar. In West-Vlaanderen heeft 21% van de werkzoekenden een migratieachtergrond en geraken er maar liefst 44.000 vacatures niet ingevuld. Met het project Brugge werkt! wil het Brugse gemeentebestuur dit probleem aanpakken en alvast 50 erkende vluchtelingen begeleiden in hun tocht naar duurzame tewerkstelling

Binnen het integratieproject Brugge Werkt! kadert het tijdelijk tewerkstellingsproject Jobroad. Jobroad is een gezamenlijk initiatief van Accent Jobs, Stad Brugge, het OCMW, de VDAB, VOKA, Unizo, RESOC, het Agentschap Integratie en Inburgering en het Huis van het leren. Het project zet in op duurzame tewerkstelling voor erkende vluchtelingen en subsidiair beschermden en wil tegelijk Brugse bedrijven meekrijgen in het diversiteitsverhaal. Het basisprincipe van Jobroad is dat een goede werkattitude en leerbereidheid voldoende kunnen zijn om bepaalde ontbrekende competenties op de werkvloer aan te leren.

Duo werd gecontacteerd door de mensen van Jobroad en we zijn heel enthousiast om aan dit project mee te werken. Concreet vond op dinsdag 2 oktober 2018 een persconferentie plaats waarbij de deelnemende bedrijven, waaronder ook Duo, zich voorstelden alsook de openstaande vacatures toelichtten. Onze eigen Joris en Véronique hebben dit schitterend gedaan. 

Persconferentie in het Brugse stadhuis

Vervolgens zal een selectie plaatsvinden van Accent Jobs en VDAB om de juiste mensen te matchen met de juiste vacatures. Op 25 oktober zullen de potentiële kandidaten langskomen bij ons op kantoor voor een bedrijfsbezoek en een zogenaamde 'speeddate'. Zo zal er beslist worden of er effectief matches zijn tussen de kandidaten en Duo. Daarna wordt beslist of we met specifieke personen verder gaan. Taal, mobiliteit en competenties vormen de vaakst voorkomende jobhindernissen, maar dankzij Jobroad is 40% van de deelnemers inmiddels aan de slag in West-vlaanderen. We houden je op de hoogte!

YOUCA Action Day

YOUCA, Youth for Change and Action - vroeger Zuiddag - is een organisatie die jongeren stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat doet de organisatie door hen te sensibiliseren over belangrijke maatschappelijke thema’s en jongeren te ondersteunen in hun engagement. Ook zorgt YOUCA voor unieke ontmoetingen met impact op het culturele, zakelijke en publieke leven.

Op 18 oktober 2018 vond de dertiende YOUCA Action Day plaats. Op deze schooldag engageren meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren zich om een dag mee te draaien in een bedrijf, een organisatie, een overheid of bij een particulier. De jongeren krijgen hiervoor een loon, niet voor eigen portefeuille maar voor projecten van geëngageerde jongeren in het Zuiden en een aantal sociale projecten in België. 

In het kader van deze dag kwam Karel Bousson een dagje bij Duo werken. In ruil daarvoor deed Duo een bijdrage aan dit goede doel. Win win! Karel mocht doorheen de dag proeven van de verantwoordelijkheden van de verschillende teams en legde zijn ervaring vast op de Instagram van Duo.
 

Marketing
Drupal
Finance

Spannende dagen dus! Wij zijn alvast blij om op deze manier ons steentje te kunnen bijdragen.