Digitale strategie

een absolute must-have in het huidige digitale tijdperk!

Een digitale strategie nastreven binnen het digitale tijdperk is essentieel. Om je online positie te behouden en zelfs te versterken, is het noodzakelijk om te bepalen waar je met je bedrijf naartoe wil. Je digitale strategie dient dan ook heel sterk gebaseerd te zijn op je bedrijfsstrategie. Pas wanneer deze in lijn ligt met je bedrijfsstrategie worden zinvolle synergieën gecreëerd!

Strategy is a fancy word for coming up with a long-term plan and putting it into action.

Ellie Pidot

Om tot een sterke digitale strategie te komen, is het dus belangrijk om te vertrekken vanuit de missie en de visie van je bedrijf. Deze instrumenten beschrijven niet alleen wie je bent, wat je doet en wat je wilt bereiken, maar werpen eveneens een blik op de toekomst. Hoe ziet de gewenste droomsituatie eruit? Daarnaast denken we ook uitgebreid na over hoe je je doelgroep zal bedienen. Aangezien er heel uiteenlopende manieren bestaan om je doelgroep digitaal te bereiken, is het van belang om te beseffen dat je website slechts één onderdeel vormt van je volledige digitale plan.

Samen staan we sterk

Om tot een sterke digitale strategie te komen, is het van cruciaal belang dat we je bedrijfsactiviteiten goed leren kennen en we goed begrijpen wat je core business concreet inhoudt. Daarom nodigen we je uit om het verhaal van je merk, product of bedrijf hier bij ons te komen vertellen. Door geboeid naar je verhaal te luisteren proberen we een antwoord te vinden op volgende vragen:

  • Welke doelgroep wens je aan te spreken?

  • Wat zijn de doelstellingen van je merk, product of bedrijf?

  • Welke online kanalen kunnen we vastleggen om je doelgroep zo efficiënt mogelijk te bereiken?

  • Hoe positioneert je merk, product of bedrijf zich?

  • ...

Tijd om aan de slag te gaan

In een volgende fase werken we samen met jou een concreet plan uit. We vertalen jouw doelstellingen naar een sterk online verhaal en onderzoeken welke kanalen en mogelijkheden er zijn om deze doelstellingen te bereiken.

Op basis van deze specifieke vragen toetsen we alle mogelijkheden af. Vervolgens implementeren we je strategie en zorgen we voor het onderhoud ervan. Van start tot eind denken we proactief met je mee. Samen geven we de uitwerking van je diverse acties en campagnes vorm, zodat nieuwe klanten aangetrokken worden en de huidige klantrelaties onderhouden worden. Onderscheidend, vernieuwend en resultaatgericht. Zo doen we dat!

Crossmediaal denken? Dat is de toekomst!

Omdat het cruciaal is dat er een succesvolle kruisbestuiving bestaat tussen je online en offline marketingkanalen, hechten we veel belang aan de online-offline fit. Daarom koppelen we je online marketingstrategie aan je reeds bestaande offline strategie. Op die manier wordt een sterke, eenduidige boodschap gecommuniceerd naar je doelgroep. Bovendien voorzien onze techneuten, creatievelingen, strategen en planners je steeds van het nodige advies. Een samenwerking die ervoor zorgt dat je de juiste crossmediale weg inslaat!

We maken samen keuzes en versterken elkaars ideeën. Waar liggen de kansen van je merk, product of bedrijf? Hoe kunnen we deze kansen benutten in je digitale strategie? We werken hand in hand samen want je kent je eigen markt en klanten uiteraard beter dan wij. Klaar om erin te vliegen?

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.