Digitale strategie

een absolute must-have in het huidige digitale tijdperk!

Een digitale strategie nastreven binnen het digitale tijdperk is essentieel. Om je online positie te behouden en zelfs te versterken, is het noodzakelijk om te bepalen waar je met je bedrijf naartoe wil. Je digitale strategie dient dan ook heel sterk gebaseerd te zijn op je bedrijfsstrategie. Pas wanneer deze in lijn ligt met je bedrijfsstrategie worden zinvolle synergieën gecreëerd!

Digitale strategie - 1

Strategy is a fancy word for coming up with a long-term plan and putting it into action.

Ellie Pidot

Missie en visie

Een digitale strategie vindt zijn fundamenten terug in de missie en visie van je bedrijf. Deze begrippen vertellen wie je bent, waar je dagelijks aan werkt en wat je in de toekomst wilt bereiken. Ze bepalen waar je naartoe wil met je bedrijf en wat de beoogde droomsituatie is. Een missie en visie vormen de leidraad bij alles wat er in het bedrijf gebeurt.

Ze stellen de belangrijke vraag die als startschot dient voor je digitale strategie: wat wil je bereiken? Wat is je digitale meerwaarde tegenover de concurrenten en hoe kan je deze optimaal uitspelen? De antwoorden op deze vragen bepalen de volledige richting van je digitale strategie en vergen behoorlijk wat denkwerk. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Samen met onze strategen bepalen we de digitale richting van je bedrijf.

Digitale strategie - 2

Ken je klanten!

Om een sterke digitale strategie te bekomen, is het niet alleen belangrijk om je missie en visie te doorgronden maar ook je klanten, en dus je doelgroep. Tijdens onze discover workshop proberen we antwoord te vinden op deze vragen:

 • Wie is je doelgroep?
 • Welke klanten bereik je momenteel?
 • En welke klanten wens je nog te bereiken?
 • Welke klanten wil je niet bereiken?
 • Via welke kanalen zijn je klanten actief?
 • Wanneer zijn je klanten actief?
 • Hoe bereik je je doelgroep?
 • Hoe ziet de customer journey er uit?
 • Waar haken klanten af?
 • Wat verwachten je klanten?
 • Heeft je bedrijf nood aan een webshop?
 • Of toch eerder een mobile app?

We toetsen samen met jou alle mogelijkheden af en geven de uitwerking van je diverse acties en campagnes vorm, zodat nieuwe klanten aangetrokken worden en de huidige klantrelaties onderhouden worden.

Digitale strategie - 3

Crossmediaal denken? Dat is de toekomst!

Omdat het cruciaal is dat er een succesvolle kruisbestuiving bestaat tussen je online en offline klantbeleving en marketingkanalen, hechten we veel belang aan de online-offline fit. Daarom koppelen we je digitale strategie aan je eventueel bestaande offline strategie. Op die manier wordt een sterke, eenduidige boodschap gecommuniceerd naar je doelgroep en vertel je één krachtig verhaal. Bovendien voorzien onze techneuten, creatievelingen, strategen en planners je steeds van het nodige advies. Een samenwerking die ervoor zorgt dat je de juiste crossmediale weg inslaat.

Digitale strategie - 4

Digitale transformatie

Nadat je digitale strategie uitgeschreven is, kan je digitale transformatie van start gaan! We tekenen de krijtlijnen uit en laten deze groeien doorheen onze samenwerking. De plannen die op tafel liggen, worden geconcretiseerd en digitale tools krijgen vorm met behulp van ons technisch team en designers.

We maken samen keuzes en versterken elkaars ideeën. Waar liggen de kansen van je merk, product of bedrijf? Hoe kunnen we deze kansen benutten in je digitale strategie? Dankzij een nauw partnership geven we hier vorm aan, want jij kent je eigen markt en klanten uiteraard beter dan wij. Klaar om erin te vliegen?

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.