Functionele Analyse

een handleiding naar de juiste online oplossing

Tijdens het proces van het bouwen van een website is transparante communicatie vereist tussen designers, developers, copywriters ... en uiteraard jij als klant. Omdat deze partijen niet altijd rechtstreeks met elkaar in contact komen, maken wij voorafgaand aan het bouwen van de website een functionele analyse. Dit is als het ware een handleiding die zal worden gebruikt door alle partijen die betrokken zijn bij het bouwen van je website, mobiele applicatie of enterprise applicatie.

Gebruiksaanwijzing voor het bouwen van je website

Na het creëren en vastleggen van de informatiearchitectuur schrijven we de functionele analyse uit. Geen A4’tje met wat info, maar een volwaardig uitgeschreven analyse waarin staat te lezen hoe alles op de website moet werken en welke functionaliteiten nodig zijn. Deze analyse is dan ook in de eerste plaats een soort van gebruiksaanwijzing voor alle betrokken partijen. Verder zorgt de functionele analyse ervoor dat eventuele misverstanden tijdens de ontwikkeling vermeden worden of herleid worden tot een minimum.

Visuele ondersteuning

Visueel ondersteund en in klare taal

Wireframes, wireflows, flowcharts en mindmaps worden gebruikt als visuele ondersteuning en zijn een referentiepunt bij het uitgeschreven document. Dit voor zowel de developer als voor jezelf. In tegenstelling tot de technische analyse is de functionele analyse geschreven in begrijpbare taal. Geen gedoe met moeilijk vakjargon, maar een duidelijk en eenvoudig geschreven document waarvan iedereen meteen begrijpt waar het op slaat. Wel zo handig!

Voortraject van je website

Functionele analyses schrijven we niet zomaar uit, maar zijn altijd het product van een voortraject, waarin ook de informatiearchitectuur van de website wordt uitgewerkt. 

En wat na de functionele analyse? Na het uitschrijven van de analyse en alle bijbehorende functies gaat de developer aan de slag om de technische analyse neer te pennen, waarin wordt vastgelegd hoe de website technisch in elkaar zal zitten.

Wil jij ook dat het bouwen van je website, mobiele applicatie of enterprise applicatie van een leien dakje loopt? Dan is een goed uitgeschreven functionele analyse precies wat je nodig hebt! Spring eens binnen, zodat we samen de juiste online oplossing kunnen uitdenken.

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.