Online Advertenties

gericht targetten naar je doelgroep

Wil je dat je producten of diensten beter gevonden worden door je (potentiële) klanten, bezoekers en zoekmachines? Adverteren op het internet is een pak goedkoper dan de traditionele offline kanalen. Door online te adverteren kan je heel gericht targetten, zodat je je advertenties enkel laat zien aan consumenten die reeds interesse hebben of letterlijk op zoek zijn naar je product of dienst.

Online advertising is meetbaar en snel inzetbaar. Wil je de return on investment (ofwel ROI) van je advertentie te weten komen? Door de juiste tools te gebruiken, bijv. Google Analytics, is dit perfect mogelijk! Het internet biedt verschillende mogelijkheden om te adverteren. Benieuwd naar de mogelijkheden van online advertising?

Stopping advertising to save money is like stopping your watch to save time.

Henry Ford
Scherm SEA
Scherm SEA

Search engine advertising (SEA)

Bij search engine advertising, ofwel zoekmachineadverteren krijg je de kans om binnen een zoekmachine (zoals Google, Bing …) jouw advertenties te plaatsen. Search engine advertising werkt op basis van een pay-per-click model. Je betaalt enkel wanneer iemand op je advertentie heeft geklikt. Het meest courante platform is Google AdWords, maar vergeet ook de andere zoekmachines niet, zoals Bing.

De meest voorkomende vorm van zoekmachineadverteren is search advertising. Bij search advertising komen je tekstadvertenties bovenaan of onderaan op de eerste pagina in de zoekresultaten van Google. Wanneer consumenten op zoek gaan naar jouw producten of diensten, komt je tekstadvertentie tevoorschijn. Het is dus belangrijk om zoekwoorden te definiëren die passen bij jouw producten of diensten. Search advertising focust zich op acties, bijv. klikken op je tekstadvertentie, telefoneren naar je bedrijf etc.

Daarnaast is er ook nog display advertising. Bij display advertising verschijnen er banners die de naamsbekendheid van je merk, product of dienst vergroten. En dit bij een groter publiek! Zo kan je kiezen op welke websites jouw banner mag verschijnen, welke interesses je publiek moet hebben, welke leeftijdscategorie je wil aanspreken en zoveel meer.

Ook mogen we de shopping ads niet vergeten. Indien consumenten op zoek gaan naar jouw producten, ziet jouw potentiële klant een foto van jouw product, de bijbehorende prijs en de naam van jouw bedrijf. Consumenten die op jouw advertentie klikken, worden omgeleid naar jouw webshop, waar ze meer informatie krijgen over het artikel en tot aankoop kunnen overgaan.

Bij Duo zijn we al jaren trotse Google Partner. Zoek je dus een Google Partner om succesvol te adverteren in Google? Dan kunnen wij je bedrijf helpen! 

Social media advertising (SMA)

Naast zoekmachineadverteren, zijn er tal van andere mogelijkheden om je boodschap over te brengen naar potentiële klanten. Denk maar aan advertenties op social media. Want we moeten eerlijk zijn, we kunnen niet om sociale media heen! Vandaag de dag speelt sociale media een grote rol in ons leven! Miljoenen consumenten zijn aanwezig op sociale mediakanalen. De meest gebruikte sociale media apps van dit moment zijn: Facebook, Whatsapp, Facebook Messenger, LinkedIn, Instagram, Twitter, Snapchat, Pinterest en ga zo maar door. De cijfers van het aantal toenemende gebruikers zijn harde realiteit. Hier mag jouw bedrijf toch niet ontbreken?

Adverteren op sociale media biedt een arsenaal aan targeting opties. Het is mogelijk om te targetten op specifieke locaties, demografische gegevens, interesses etc. Maar de advertentiemogelijkheden blijven uitbreiden! Wij zijn dan ook een one-stop-shop voor jouw advertentiecampagnes op sociale media! Een digitale strategie samenstellen, creatieve (advertentie)campagnes opmaken, meten & optimaliseren van resultaten tot rapporteren. Benieuwd wat social media advertising kan betekenen voor jouw bedrijf? Onze online marketeers volgen steeds de laatste nieuwe ontwikkelingen zorgvuldig op, waardoor ze je kunnen voorzien van deskundig advies.

Scherm social media advertenties

Bereik de juiste klanten op het juiste moment en op de juiste plaats. Benut een waaier aan online instrumenten: zoekmachineadverteren, adverteren op sociale media... Hulp nodig? Contacteer ons!