Functionele Analyse & Technische Analyse

Tijdens het proces van het bouwen van een website is transparante communicatie vereist tussen designers, developers, copywriters ... en uiteraard jij als klant. Om een goede communicatie tussen de alle partijen te garanderen, maken we op voorhand een functionele analyse en voorzien we nadien technische analyse van het uit te voeren werk.

Contacteer ons
Wat is een functionele analyse?

Na het creëren en vastleggen van de informatiearchitectuur schrijven we de functionele analyse uit. Geen A4’tje met wat info, maar een volwaardig uitgeschreven analyse waarin staat te lezen hoe alles op de website moet werken en welke functionaliteiten nodig zijn. Deze analyse is dan ook in de eerste plaats een soort van gebruiksaanwijzing voor alle betrokken partijen. 

Verder zorgt de functionele analyse ervoor dat eventuele misverstanden tijdens de ontwikkeling vermeden worden of herleid worden tot een minimum.

make it fly - functionele analyse

Visueel ondersteund en in klare taal

Wireframes, wireflows, flowcharts en mindmaps worden gebruikt als visuele ondersteuning en zijn een referentiepunt bij het uitgeschreven document. Dit voor zowel de developer als voor jezelf. In tegenstelling tot de technische analyse is de functionele analyse geschreven in begrijpbare taal. Geen gedoe met moeilijk vakjargon, maar een duidelijk en eenvoudig geschreven document waarvan iedereen meteen begrijpt waar het op slaat.

Wel zo handig!

Voortraject van je website

Functionele analyses schrijven we niet zomaar uit, maar zijn altijd het product van een voortraject, waarin ook de informatiearchitectuur van de website wordt uitgewerkt. 

En wat na de functionele analyse? Na het uitschrijven van de analyse en alle bijbehorende functies gaat de developer aan de slag om de technische analyse neer te pennen, waarin wordt vastgelegd hoe de website technisch in elkaar zal zitten.

make it fly - technische analyse
Wat is een technische analyse?

Een technische analyse is een document waarbij de verschillende onderdelen van de website in logische gehelen worden ingedeeld. Per aspect wordt bijgevolg bekeken hoe we dit technisch kunnen realiseren. Dit gaat van eenvoudige onderdelen, bijvoorbeeld een contactpagina, tot heel complexe zaken, bijvoorbeeld een uitgeschreven API-call.

Dit technisch document wordt steeds up-to-date gehouden, zodat de ontwikkelaars altijd kunnen terugvallen op één correcte, consistente visie over de technische uitwerking van het project. 

Think first, act second

Deze levenswijsheid trekken we dus door in alle aspecten van de uitwerking van je website. Eerst nadenken, dan pas programmeren. Zonder een goede voorbereiding wordt er bij ons niet gestart met de programmatie, want het is van cruciaal belang dat er zicht is op de technische valkuilen van elk project. Dit is niet enkel belangrijk voor de betrokken partijen intern, maar is ook noodzakelijk om op voorhand een correcte budgetinschatting te geven.