Zoekmachineoptimalisatie

genereer meer bezoekers & vergroot de kans op conversie

Zoekmachineoptimalisatie of search engine optimisation (SEO) is het proces waarbij je allerlei factoren op je website optimaliseert zodat je positie in de organische zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google, verbetert.

Scherm met zoekresultaten

Waarom SEO?

Google domineert het internet. 90% van de surfers begint namelijk hun online zoektocht op Google. Daarom is het belangrijk om je website te laten optimaliseren, zodat deze teruggevonden wordt in Google. Want wat ben je met een parel van een nieuwe website wanneer niemand hem weet te vinden?

Door je website te optimaliseren voor relevante zoekwoorden, genereer je meer bezoekers en wordt de kans op conversie groter. Ook voor de fysieke winkels is de online aanwezigheid van groot belang. De moderne consument voert namelijk eerst hun onderzoek online. Zo zoeken ze naar een product of dienst, vergelijken ze verschillende bedrijven uit hun buurt etc. Daarna gaan ze pas je zaak bezoeken.

The best place to hide a dead body is the second page of Google search.

Unknown

Wat zijn de voordelen van SEO?

  • Meer (kwalitatieve) bezoekers op jouw website via organisch verkeer
  • Meer online naamsbekendheid en een sterkere online reputatie
  • Lagere kost per lead i.v.t. adverteren
  • Gerichte bezoekers

Opgelet! Een addertje onder de SEO mat?

Inzetten op zoekmachineoptimalisatie is gratis. Maar vergis je niet: het is en blijft een proces van lange adem. De algoritmes van de zoekmachines zijn constant onderhevig aan veranderingen. Hoe de ingewikkelde formules precies werken, houdt Google geheim. Het is wel duidelijk dat de positie van je website in de zoekresultaten afhankelijk is van heel wat factoren, zoals:

  • Leesbaarheid van je teksten
  • Aanwezigheid van voldoende content
  • Gebruiksvriendelijkheid van je website
  • Kwaliteit van links van andere websites
  • Aanwezigheid van bedrijfsgegevens, zoals het adres
  • En nog zoveel meer...

Vergeet ook niet dat er veel concurrentie is. Hierdoor is het behalen van mooie resultaten niet altijd eenvoudig. Om je kansen op gebied van SEO volledig te benutten, is het belangrijk om je concurrentie in kaart te brengen. Welke strategie hanteren zij om succesvol te zijn in zoekmachines? Waar liggen mijn eigen zwakke punten inzake SEO? Wees je concurrentie dus nét een stap voor, want dat is mooi streven! Geef toe: spannend is het wel!

Hoe breng je jouw website naar de top? Om geen terrein te verliezen op vlak van SEO, is een professionele aanpak van groot belang! Zoekmachineoptimalisatie moet je zien als een investering. Eentje met een hoge return. Neem contact met ons op, je weet ons te vinden ;-)

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.