Cushman & Wakefield

Mobiele app faciliteert de zoektocht naar winkelpanden
duo
logo

Als ‘s werelds grootste dienstverlener in professioneel vastgoed streeft Cushman & Wakefield ernaar steeds de meest creatieve en innovatieve services aan te bieden. Waar ze dit voorheen in een log boekformaat publiceerden, ontwikkelden wij voor Cushman & Wakefield België een mobiele applicatie met een handig overzicht van alle winkelpanden in België en Luxemburg.

De uitdaging.

Een bestaande dienst van Cushman & Wakefield in een digitaal jasje gieten, waarbij de focus lag op het behouden van het originele idee met de toegevoegde waarde van up-to-date informatie. 

De oplossing.

Een mobiele applicatie waarmee het C&W team naar winkelvertegenwoordigers kan stappen om hen te laten kennismaken met en te overtuigen van de voordelen van verschillende Cushman & Wakefield winkelpanden. 

Het resultaat.

Een gebruiksvriendelijke iOS- en Android-app, beschikbaar op smartphone én tablet, met een overzicht van de populairste Belgische en Luxemburgse winkelstraten en de daarin gelegen Cushman & Wakefield panden. 

iphone-screens-2

Hoeveel mensen passeren er wekelijks op de Meir?

Wanneer winkelketens beslissen om een nieuwe vestiging te openen willen ze dit graag op een zo aantrekkelijk mogelijke locatie doen. Met de Cushman & Wakefield store locator kan het C&W team hen een duidelijk overzicht bieden van de meest aantrekkelijke winkelstraten in steden in België en Luxemburg. 

De app is opgedeeld volgens steden en straten. Een winkelvertegenwoordiger die bijvoorbeeld interesse heeft om een filiaal te openen in Brussel, kan nagaan of een locatie in de Louizalaan hem meer zou opleveren dan een pand in de Nieuwstraat.

Catchment area en weekly footfall

Naast een sleutelplan met de belangrijkste retaillocaties, biedt de app ook interessante informatie zoals ‘catchment area’ en ‘weekly footfall’.

De catchment area is het geografische gebied waarvoor een faciliteit klanten of bezoekers aantrekt. De grootte en vorm van dat gebied zal afhangen van hoe toegankelijk een faciliteit is en hoe ver het is van alternatieve faciliteiten. In de vastgoedwereld vertaalt zich dit in het bereik van een bepaalde winkellocatie en de aanwezigheid van vergelijkbare winkels in de buurt. Per straat lijst de app op hoeveel mensen je met een pand op die locatie zou kunnen bereiken binnen een straal van 10, 20 of 30 minuten.

De average weekly footfall geeft aan hoeveel mensen er gemiddeld per week in zo’n populaire winkelstraat passeren. Per stad krijg je ook meteen de gegevens van de Cushman & Wakefield vertegenwoordigers die je moet contacteren om in die regio een pand te huren. Handig niet?

ipad-map
ipad painting

Eindresultaat

De mobiele applicatie stelt de klant in staat om voortdurend zelf de nodige informatie toe te voegen of bij te werken. Zo is de informatie rond alle Cushman & Wakefield retaillocaties steeds up to date

We zijn trots een steentje te hebben bijgedragen aan de digitalisering van de workflow bij Cushman & Wakefield België. Zit je zelf met een gelijkaardig idee waarvoor een digitale oplossing in aanmerking zou komen? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.