IBC - Barry Callebaut

Magento webshop
duo
ibc-logo

Met een specialisatie in food colouring en eetbare decoraties, vormt IBC een onmisbaar onderdeel van de Barry Callebaut group. Met veel plezier verzorgde Duo de integratie van de IBC webshop in de overkoepelende website van Barry Callebaut. We konden het daarbij niet laten om de webshop ook van enkele upgrades & optimalisaties te voorzien.

De uitdaging.

Het toevoegen van het merk IBC op de Drupal website van Barry Callebaut group, zonder het verlies van de bestaande Magento 1 webshop. Aangezien Magento 1 niet langer ondersteund wordt, is ook een upgrade naar Magento 2 noodzakelijk.

De oplossing.

Om ervoor te zorgen dat de webshop én de klantendatabase van IBC onaangeroerd bleef, werd alle data van de Magento 1 webshop overgezet naar Magento 2. Daarnaast werd een slimme koppeling gemaakt met het bestaande www.barry-callebaut.com, waardoor de prijs, het gepaste btw-percentage en de voorraad getoond wordt bij het aanklikken van het gekozen product.

De resultaten.

Het resultaat mag er zijn: de integratie van IBC op de Barry Callebaut group website mét behoud van de bestaande webshop is een feit. Niet alleen werd de webshop zonder problemen overgezet, ook op vlak van UX en laadsnelheid genoot de webshop van IBC van allerlei handige optimalisaties.

Laptop-mockup-IBC-website

We are finally able to capture and convert the online segment of our gourmet business.

Michiel De Maesschalck, Marketing and Design Manager Decorations EMEA

De Magento webshop in een nieuw jasje

We love to go the extra mile. Wanneer de vraag verscheen om IBC en haar webshop te integreren op de website van Barry Callebaut, wisten we al dat Magento binnen de kortste keren de stekker uit Magento 1 wilde trekken. Magento 1 blijft wel bestaan, maar wordt niet langer ondersteund: er worden dus geen optimalisaties meer doorgevoerd en de versie wordt gevoeliger aan cyberattacks en hacks.

Daarom besloten we niet alleen om IBC en de webshop te integreren, maar om ook een upgrade naar Magento 2 te voorzien. Dit bracht tal van voordelen mee zoals:

  • Een geoptimaliseerde usability en interface;
  • Een snellere laadtijd door het vermogen om sneller pagina’s te verwerken;
  • Een verbeterde technische architectuur met nieuwe features. 
     

Aangezien Magento 2 de usability van een opkikkertje heeft voorzien, konden we ook de UX van de IBC webshop onderwerpen aan een upgrade. De bestaande buttons werden opgeblonken en ook de bestelflow werd verbeterd.

Duo's hands-on approach resulted in a solution that fits our industry and online customer journey.

Michiel De Maesschalck, Marketing and Design Manager Decorations EMEA

Vele kleintjes maken één grote

Met behulp van een Drupal connectie zorgden we voor een succesvolle integratie van IBC in de Drupal website van Barry Callebaut.

Dankzij deze slimme koppeling is het mogelijk om vanuit diverse bronnen belangrijke en nuttige informatie op te halen van een product. De webshop haalt het product op uit een productdatabase (ofwel PIM-systeem), die Duo eerder voor Barry Callebaut op maat heeft gemaakt. De bijbehorende prijs, voorraad én de toepasselijke btw-tarieven worden vervolgens vanuit een geüploade excellijst in Magento geplukt. De bezoeker krijgt de volledige informatie van één product te zien, uit diverse bronnen.

Tablet-mockup-IBC-website
candy
candy
candy

Benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen in de wondere wereld van Magento webshops? Wij staan alvast in de startblokken voor onze volgende uitdaging! ?

Delphine Pattyn

Met een goedgevuld rugzakje dankzij haar jarenlange ervaring, helpt Delphine je heel graag verder met jouw vragen. Ze neemt elke uitdaging met plezier in handen & brengt je vlotjes naar de juiste oplossingen.

Delphine Pattyn
Operational director

Nieuwsgierig naar onze aanpak?

Scope van deze case

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.