Keolis

Drupal 8 website
Duo
keolis - logo

Met maar liefst 42 filialen verspreid over het Belgische land, biedt Keolis en hun chauffeurs een onberispelijke vervoersservice aan. Van moderne minibussen tot VIP-touringcars: Keolis is het reisbureau to go als het gaat over comfortabele mobiliteit voor groepen groot en klein. Met een stevige focus op gebruiksvriendelijkheid, ontwikkelden wij voor hen een nieuwe Drupal 8 website, waar je moeiteloos en met enkele klikken vervoer op maat hebt geregeld. Een handige applicatie voor intern gebruik maakte de kous volledig af.

De uitdaging

Keolis zet de reisbelevingen van zijn klanten steeds centraal: ze zetten alles op alles om een veilige reis te garanderen, dankzij innovatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen. De website van Keolis moet deze gedegen aanpak dan ook tot in de puntjes uitstralen. Het verouderde platform had dus duidelijk nood aan een stevige opfrisbeurt. Daarbovenop was een ordentelijke app voor intern gebruik meer dan welkom.

De oplossing

Keolis beschikt over een uitgebreide vloot, met transportmiddelen in verschillende vormen en maten voor alle gelegenheden, die op een overzichtelijke en fraaie manier worden weergegeven. Gebruikers kunnen dankzij dit professionele platform eenvoudig op zoek kunnen naar een aangepaste mobiliteitsoplossing. In enkele klikken is een rit met vervoer naar keuze aangevraagd. Door middel van een uitgekiende app worden deze ritten in de backoffice geregistreerd en overzichtelijk bijgehouden.

De resultaten

Een vakkundige website die de innovatieve en duurzame mobiliteitsvoorzieningen van Keolis uitstraalt. Dankzij de ordelijke opmaak, kunnen gebruikers zich vlot een weg banen door de website en met enkele kliks een offerte aanvragen. Niet alleen kan je via dit platform gebruik maken van Keolis’ vloot: de website licht ook alle leuke dagtrips toe! Maar daar stopt het verhaal niet. Nadat we hun website in een splinternieuw jasje hadden gestoken, creëerden we voor hen ook een handige app.

keolis - dekstop

Een bus voor elke uitstap

Met een ruim assortiment aan moderne voertuigen, heeft Keolis voor elke groep, groot of klein, het juiste transportmiddel staan. Minibussen, luxe-autocars, liftcars, dubbeldekkers, VIP-touringcars… You name it: Keolis heeft het. Hun bekwame chauffeurs zorgen bovendien voor een onberispelijke service en brengen hun reizigers veilig doorheen het land. Keolis blijft zich overigens inzetten voor een duurzame toekomst in de mobiliteitssector door ruimte te maken voor alternatieve voertuigen, zoals elektrische of zelfrijdende voertuigen.

keolis - tablet

Design van de bovenste plank!

Voor Keolis mochten we aan de slag met een heuse redesign van hun website. Niet alleen wilt Keolis het nodige comfort aan hun reizigers bieden tijdens hun reizen: dit gemak moet ook terug te vinden zijn op hun website. En daarvoor scoren we alvast mooie cijfers, want in enkele kliks heb je als reiziger een offerte aangevraagd bij Keolis.

Je kiest meteen de vertrek- en aankomstdatum, over hoeveel passagiers het gaat, welke faciliteiten de gekozen bus moet hebben, of de chauffeur aanwezig blijft tijdens het uitstapje,.... Kortom: in enkele klikken regel je een complete rit bij een ervaren mobiliteitsbureau.

Een riante applicatie

Naast een broodnodige lentekuis van hun website, ontwikkelden we voor Keolis een handige app die het reilen en zeilen van de chauffeurs en management van Keolis een fluitje van een cent maakt.

De chauffeur geeft dankzij deze applicatie eenvoudig door hoeveel passagiers er op- en afstappen, waarna deze data terechtkomt en beschikbaar is op een praktisch dashboard in de backoffice. Via de backoffice wordt het volledige traject ingevoerd en worden de haltes en tijdstippen van vertrek toegevoegd. Ook de ‘type’ passagiers zijn in deze backoffice te vinden: zoals het aantal volwassenen, kinderen, senioren, personen met een beperking enzovoort. De voertuigen worden er ook nauw opgevolgd: chauffeurs hebben de mogelijkheid hun bus op te geven bij aanvang en op het einde van hun rit, samen met de kilometerstand en (indien dit van toepassing is) het batterijpercentage. Is er tijdens de rit wat stuk gegaan of moet een boodschap worden doorgegeven aan het management? Geen probleem: via de app laten chauffeurs eenvoudig een boodschap na voor de volgende chauffeur of aan het management.

keolis - smartphone
Een knappe performante website voor Keolis met daarboven op een handige app voor intern gebruik: daar houden we van! Benieuwd hoe we jouw wensen digitaal leven in kunnen blazen?
Delphine Pattyn

"Je promoties zijn te complex en je stockbeheer valt niet te combineren met een webshop? Dan ken je ons nog niet"

Delphine Pattyn
Operational director
en Willy Naessens' beste vriendin

Duik je binnenkort in een gelijkaardig project?

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.