ScioTeq

Drupal 8 website
duo
logo scioteq

ScioTeq, tot voor kort bekend als Esterline Advanced Displays en voormalig onderdeel van het Belgische Barco, kent een jarenlange specialisatie in de fabricage van geavanceerde displays voor de militaire- en luchtvaartindustrie. In de afgelopen 30 jaar hebben ze ruim 250.000 display oplossingen aangeleverd voor meer dan 150 typen vliegtuigen, 100 typen schepen en 50 typen voertuigen! Bij een naamsverandering hoort uiteraard ook een nieuwe website, waarvoor ze bij Duo aan het juiste adres zijn. 

De uitdaging.

Een performante en eigentijdse website die de kwaliteit van de producten en dienstverlening van ScioTeq moet weerspiegelen, die zij bovendien geheel zelf kunnen beheren aan de hand van een CMS. Met een zeer krappe deadline in het verschiet vormde dit een mooie uitdaging voor Duo.  

De oplossing.

Vanwege het hoge content-gehalte van de website, alsook de gevraagde flexibiliteit, hebben we gekozen voor het gebruiksvriendelijke content management systeem Drupal 8. Hiermee heeft ScioTeq zelf veel vrijheid om de website inhoudelijk vorm te geven en te onderhouden.

De resultaten.

Een op maat gemaakte Drupal 8 website waar huidige en toekomstige klanten kennis kunnen maken met het nieuwe ScioTeq, zonder daarbij de vertrouwde missie en visie van het vroegere Esterline uit het oog te verliezen. 

scioteq-homepage

Samen naar de finish

Kwaliteit. Dát moet de website bovenal uitstralen. De hoogstaande producten die ScioTeq ontwikkelt verdienen een gelijkwaardig hoogstaande digitale representatie op de website. Hoe we dit creatieve luik van het project hebben aangepakt? We vertellen het je graag! 

Na de kickoff workshop overhandigde ScioTeq ons hun gloednieuwe brand guidelines, waarin onder andere het kleurenpalet en het font waren vastgelegd. Verder kregen we zo goed als carte blanche voor het design van de website, zolang ze er maar modern en kwalitatief zou uitzien. Say no more! Ons getalenteerde team van UX designers zorgde voor een knap ogend én gebruiksvriendelijk ontwerp dat volledig in lijn ligt met de nieuwe huisstijl.  

De zeer beperkte doorlooptijd van amper drie maanden vanaf startschot tot eindstreep vroeg trouwens om een extra nauwe, betrokken samenwerking. ScioTeq kreeg dan ook vanaf dag één rechtstreeks toegang tot de design grondplannen via de online prototyping tool InVision. Zo konden zij de ontwikkelingen, van eerste aanzet tot finaal goedgekeurd design, punctueel opvolgen en onmiddellijk feedback geven om in de gewenste richting bij te sturen.  

scioteq-home-mobile

Maatwerk als mutueel motto

Zowel Duo als ScioTeq dragen maatwerk zeer hoog in het vaandel. De geavanceerde displays vragen namelijk om een heel gerichte service op maat. Deze producten hebben wel bepaalde ‘standaard’ specificaties, maar eigenlijk verkopen ze geen producten an sich: ScioTeq levert op maat gemaakte display oplossingen

We hebben elke productpagina voorzien van de mogelijkheid om extra productinformatie te koppelen, in de vorm van bestanden die ScioTeq eenvoudig in de backoffice kan uploaden. Deze specsheets en brochures benadrukken de verschillende toepassingsgebieden en mogelijke aanpassingen van de producten. Om bezoekers aan te moedigen om contact op te nemen om zo de mogelijkheden van een bepaald product te verkennen, hebben we meerdere ‘call to action’ knoppen voorzien. 

Het komt overigens geregeld voor dat bepaalde bestanden voor meerdere producten relevant zijn. Om het ScioTeq gemakkelijk te maken hebben we ervoor gezorgd dat deze bestanden centraal beheerbaar zijn in de Drupal backend. Zo hoeven ze slechts één keer een bestand te uploaden, en kunnen ze de gewenste documenten in enkele klikken aan meerdere producten koppelen. Bij wijzigingen aan bestaande gekoppelde documenten volstaat een eenmalige nieuwe upload van het bestand vanuit die ene centrale plaats in de backend, waarna dit document op alle productpagina’s waar het aan gelinkt is wordt aangepast. Handig én efficiënt! 

scioteq-productdetail-mobile
scioteq
avionics
defense & security

Benieuwd naar het eindresultaat? Neem dan zeker snel een kijkje op de Scioteq website via onderstaande link!

Rianne Marchand

"Op zoek naar een sterke partner om jouw digitale ambities te helpen vormgeven? Duo denkt met je mee!"

Rianne Marchand
Account manager

Duik je binnenkort in een gelijkaardig project?

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.