Studio 100

Mobiele applicatie
Frauke Pauwaert
Duo - Studio 100 - video app

De mobiele apps van Studio 100 waren aan vernieuwing toe. Enkele maanden geleden werd plots op onze deur geklopt (want onze bel deed het niet) met de vraag of we een nieuwe wind door de Studio 100 apps collectie konden blazen? Uiteraard! We staken de koppen bij elkaar en al snel kwamen we uit op 3 simple-but-elegant appconcepten. Ondertussen zijn we trots om het eerste concept op de wereld los te laten: een gloednieuwe video app!

De uitdaging.

Het idee van een videoclip app was voor Studio 100 nochtans niet onbekend: al 5 jaar stonden de Studio 100- en K3 clip app hun mannetje in de App Store. Echter begonnen deze zowel visueel als functioneel enkele ouderdomsverschijnselen te vertonen: de apps waren bijvoorbeeld meer dan 600MB groot, omdat alle video’s in de app meegeleverd werden. Hoog tijd dus om het videoconcept een verjongingskuur toe te dienen: back to the drawing board.

De oplossing.

Voor de app-size uitdaging lag volgende oplossing voor de hand: videostreaming. De app krijgt niet langer de video’s mee bij installatie, maar kan de video’s nu in hoge kwaliteit on-the-fly afspelen. Zowel technisch als functioneel konden we hier echter niet zomaar over één nacht ijs gaan, videostreaming brengt namelijk heel wat functionaliteit achter de schermen met zich mee. Met enkele slimme visuals en subtiele animaties slaagden we er succesvol in om deze complexiteit te “verstoppen” achter een kindvriendelijke UI. Daarnaast kreeg de video app een modern en kleurrijk ontwerp mee, dat ondersteund wordt door opvallende en vlotte animaties.

De resultaten.

Na nauwkeurig millimeterwerk om het moderne ontwerp naar een pixelperfecte app te vertalen, konden we deze app trots de wereld insturen onder 3 verschillende noemers: K3 Sing-along Volume 1 & 2 en Studio 100 Sing-along Volume 1 - beschikbaar op iOS en Android!

Duo - Studio 100 - video app
Duo - Studio 100 - video app

Favorieten bijhouden.

Ook in 2017 houden we als digitale experts rekening met de offline beschikbaarheid van content: we kunnen ons perfect inbeelden dat ouders, op reis met de auto, niet al te veel mobiele data willen verbruiken bij het afspelen van de nieuwste K3 videoclip. Enter de favorieten-functionaliteit. Meteen na het toevoegen van een video aan je favorieten, wordt de video op de achtergrond gedownload. Bij een volgende keer afspelen is dus geen internet meer nodig en kunnen ouders met een gerust hart hun tablet op de achterbank laten liggen. 

Duo - Studio 100 - video app

Play is the highest form of research.

Albert Einstein
Duo - Studio 100 - video app
Duo - Studio 100 - video app
Deze deugnieten keurden de app alvast goed!

En er komt nog meer!

De video app is nog maar de eerste in de rij van 3 appconcepten. Houd dus zeker onze nieuwsbrief en blog in de gaten want aan de andere 2 concepten leggen we, as we speak, de laatste hand ;)