Keyword of zoekwoord

Wat is een keyword?

Een keyword of een zoekwoord is een kernwoord dat het onderwerp of de inhoud van een webpagina omschrijft. Wanneer een zoekmachine een website crawlt, haalt hij er de belangrijkste keywords uit en koppelt hij deze aan zoekopdrachten van zoekmachine gebruikers.

Short-, mid- & long tail keywords

Achterhaal de belangrijkste keywords voor jouw business. Hou hier ook rekening met de leken die niet over de vaktaal beschikken. Maak gebruik van een zoekwoordonderzoek om na te gaan welke keywords relevant zijn voor jouw website en gebruikers.

Beperk je niet enkel en alleen maar tot short tail keywords: dit zijn zoekopdrachten die uit één keyword bestaan. Deze hebben een hoog zoekvolume maar zijn niet specifiek. Mid- en long tail keywords zijn een combinatie uit van meerdere keywords waar de zoekintentie duidelijk van de gebruiker duidelijk(er) wordt. 

Bijvoorbeeld:

  • Short tail keyword: avocado
  • Mid tail keywords: avocado recepten
  • Long tail keywords: avocado recepten lunch

Bovendien worden long tail keywords met de komst van Voice Search belangrijker. Lees meer over de invloed van Voice Search op zoekopdrachten.

Wat zijn negatieve zoekwoorden?

Negatieve zoekwoorden is een term dat voornamelijk voorkomt in de wereld van SEA. Een negatief zoekwoord (of een uitsluitingszoekwoord) is een zoekwoord dat voorkomt dat je advertentie wordt vertoond aan gebruikers die naar een bepaald zoekwoord of woordgroep gezocht hebben, die niet relevant zijn voor jouw advertenties.

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.