SEO

Wat is SEO?

De term SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ of in het Nederlands: Zoekmachine optimalisatie. De tegenhanger van SEO is SEA.

SEO is het actief optimaliseren van een website door het verbeteren van de techniek, content en autoriteit (linkbuilding) om een hogere positie te verkrijgen in de SERP (Search Engine Results Page) bij het zoeken naar relevante keywords (zoekwoorden).

Synoniemen van Search Engine Optimization zijn Search Optimization, Natural Search, en Organic Search. Allerlei varianten en combinaties van deze woorden vallen ook onder de synoniemen van SEO.

Hoe werkt SEO?

SEO bestaat uit drie belangrijke luiken:

  • Techniek of technische SEO
  • Content
  • Autoriteit of linkbuilding

Technische SEO

Technische SEO houdt het verbeteren van de technische aspecten van een website in om de ranking van de website in de SERP te verhogen. Denk aan een website dat snel laadt, een goede sitestructuur heeft, Mobile Friendly is…

Content

Met behulp van een zoekwoordonderzoek worden de relevantste en belangrijkste keywords (zoekwoorden) opgelijst voor het onderwerp of business van de website. Op basis van deze keywords wordt er goede en volledige content uitgeschreven. Let op! Deze contentpagina’s moeten zo natuurlijk mogelijk en zelf geschreven zijn. Duplicate content en keyword stuffing wordt door Google afgestraft.

Autoriteit

Met autoriteit verwijzen we naar linkbuilding. Wanneer de website een goede technische opbouw heeft en gevuld is met relevante en kwalitatieve content, kan je website opgepikt worden door andere autoritaire websites.

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.