Ons enterprise team in de kijker!

4 min.

Onlangs werd ons enterprise team uitgebreid met enkele nieuwe collega’s, hét ideale moment om het team eens in de kijker te plaatsen.

We will either find a way, or make one.

Hannibal
Uitdagende projecten, daar houden we van!

Het enterprise team concentreert zich op de analyse en de implementatie van softwaretoepassingen, die steeds op maat en aldus volgens de noden van onze klanten worden uitgewerkt. Hierdoor kunnen we, afhankelijk van de sector waarin de klant actief is, werken aan uitdagende projecten met een heel gevarieerde context.

Zo werd ondermeer een datamining zoekrobot ontwikkeld. Deze zoekrobot bestaat uit een webcrawler en dataprofiler module. Eerst zoekt hij informatie over hotels op het web, daarna worden de verzamelde data geanalyseerd en worden relevante rapporten gegenereerd. De uitdagingen in dit project lagen in de performantie en in het thread management.

Een ander voorbeeld is een Human Resource (HR) tool die volledig aansluit bij de specifieke personeelsadministratie van onze klant. De applicatie werd opgebouwd volgens een gedistribueerde architectuur. Een handigheid aan deze tool is dat hij zowel binnen als buiten de browser kan uitgevoerd worden.

Het paradepaardje van het team is zonder enige twijfel de Rail Engine; een omvangrijke applicatie die ontwikkeld werd voor één van onze internationale klanten, Rail Europe. De applicatie biedt een weboplossing om reizen door Europa te plannen en dit zowel voor particulieren als voor reisbureaus. Voor hun verschillende klanten bieden wij bovendien een presentatielaag aan, die gekoppeld is aan mobiele applicaties. Met veel trots kunnen we je meedelen dat onze Rail Engine reeds 9 jaar gebruikt wordt door reislustigen, die afkomstig zijn uit alle uithoeken van de wereld.

Programming is a social activity.

Robert C. Martin
Welkom Nico, Davy & Brecht!

Om deze projecten goed te kunnen blijven opvolgen én een goede service te kunnen blijven garanderen aan onze klanten, was versterking voor het team noodzakelijk. De afgelopen maanden verwelkomden we dan ook Nico, Davy én Brecht. 

Nico is een ervaren Java/DevOps Architect die tijdens zijn carrière aanzienlijke kennis heeft opgebouwd van de Java EE technologie stack. Hij wist ook al meerdere malen een solide architectuur uit te werken en deze te implementeren, rekening houdend met zowel bewezen als nieuwe technologieën. 

Davy is een Java EE/DevOps ontwikkelaar die ervaring heeft opgedaan binnen service georiënteerde architecturen. Zo heeft hij expertise opgebouwd rond webservices, dataverwerking en testing. 

Zowel Nico als Davy brengen dus heel wat extra ervaring en kennis met zich mee. Onze laatste aanwinst is Brecht, die een uitstekende indruk naliet tijdens zijn stage. Brecht wil zijn passie voor Java en JavaScript verder ontwikkelen binnen Duo. Bovendien zal hij het Elastic Stack project, dat hij tijdens zijn stage begon, verderzetten.
 
Wij heten onze nieuwe collega’s van harte welkom en zullen samen met hen onze huidige en toekomstige enterprise projecten nóg beter opvolgen en opleveren.

Enterprise team - Duo

Together we deliver!

Enterprise team
Troef voor Duo

Het is een troef voor Duo om zoveel enterprise kennis in huis te hebben. Samen met onze andere teams leveren we aldus topkwaliteit over verschillende domeinen. Van digitale strategie & advies, architectuur, ontwikkeling van websites, mobiele applicaties, webapplicaties, enterprise applications, intranet & extranet tot digitale marketing! 

Onze verschillende teams werken nauw samen en dit volgens coherente ontwikkelingsfilosofieën. Dit zorgt er niet alleen voor dat de opleveringen van projecten snel en kwalitatief gebeuren, maar zorgt er ook voor dat onze software een goed georchestreerde connectiviteit bevat tussen de verschillende software applicatielagen.

We streven er dan ook naar om een full service provider te zijn, waarbij we alle digitale projecten van A tot Z intern realiseren. Hierbij vormt het succesverhaal van onze klanten ons succes.