Promoted Pins op Google Maps

7 min.

Zoals aangekondigd op Google Performance Summit krijgen bedrijven binnenkort de mogelijkheid om ook reclame te maken op Google Maps onder de vorm van Promoted Pins.

Lokale zoekopdrachten op mobiele toestellen

1/3 van alle zoekopdrachten op Google is lokaal gebonden. Dit is iets waar Google heel hard op in zet en waar bedrijven zich moeten op focussen. Via Google My Business kunt u perfect alles instellen om goed te scoren op locatie gebonden zoekopdrachten. Google wil adverteerders hier meer en meer op laten inzetten. Niet geheel onlogisch aangezien dit een grote opportuniteit is voor Google. Voor bedrijven kan dit echter ook zeer gunstig zijn. Om het stijgend aantal lokale zoekopdrachten te ondersteunen komt Google met een nieuwe vorm van adverteren binnen Google Maps. Dit zowel via de browser als via de mobiele app.

Wat zijn Promoted Pins?

Een Promoted Pin is een soort van advertentie die bestaat uit een pin op de kaart van Google Maps. Wanneer u binnenkort gebruik maakt van Google Maps zult u onderweg deze pins, in het paars, zien opduiken met het logo van een bedrijf. Klikt u hier op dan zult u een vernieuwde bedrijfspagina te zien krijgen met een unieke boodschap of promotie. Promoted Pins moeten de brug vormen tussen de digitale en fysieke wereld en zijn speciaal gemaakt voor bedrijven om meer klanten over de vloer te krijgen in hun winkel. Denk maar aan koffiebars, broodjeszaken, tatooshops, kapsalons, bakkers, enz. Hieronder ziet u een voorbeeld hoe het er uit zou zien.

Bijvoorbeeld

U heeft een vergadering in Brugge om 9u. Zelf bent u van Gent en kent de stad niet zo goed. Om eventuele files te vermijden komt u met de trein want de verbinding tussen Gent en Brugge gaat zeer vlot. U gebruikt Google Maps om de route op te zoeken en volgt de GPS. Onderweg zullen bedrijven die een Promoted Pin hebben, uitgelicht worden wanneer u er passeert (bijvoorbeeld een bakker). E wandelt naar uw bestemming en u ziet een Promoted Pin van een bakker die een aanbieding geeft “1 croissant kopen, 1 gratis”. U zal al snel de neiging hebben om toch de bakker binnen te stappen om nog vlug te ontbijten. En dit is precies wat Google wil bereiken met deze Promoted Pins. Meer bezoekers via een digitaal kanaal naar een fysieke winkel lokken.

Waarom Promoted Pins?

Google zegt al langer dan vandaag dat mobile belangrijker wordt dan desktop. Dit was dan ook de aanzet voor hun conferentie. We leven in een mobile-first wereld waarbij mensen veel sneller naar hun smartphone grijpen om bepaalde zaken op te zoeken.

Omdat de omzet van advertenties op mobile tegenviel, stond de Google Performance Summit in het teken van mobile. Promoted Pins zijn hier een voorbeeld van, alsook de Expanded Text Ads. "Mobile-optimized ads" was een term die meermaals terug kwam en dit is precies waar Google naartoe wil.

Een bedrijfspagina binnen Google Maps

Om deze update te ondersteunen, zullen bedrijven ook de mogelijkheid hebben om extra informatie binnen Google Maps mee te delen. Indien alles goed ingesteld is, kan de gebruiker zoeken in de voorraad van die bepaalde winkel of een bepaald product nog beschikbaar is of niet. Daarnaast kunt u als adverteerder ook unieke promoties tonen om de gebruiker te overtuigen naar de winkel te komen. We veronderstellen dat dit allemaal mogelijk zal zijn binnen Google My Business waardoor dit platform steeds belangrijker zal worden.

Promoted pins.
Wanneer komt de update eraan?

Op dit moment is er nog geen exacte datum van lancering gecommuniceerd. We weten wel dat Google dit eerst in Bèta zal testen om alles op punt te stellen. Het lijkt ons alvast een interessante toevoeging aan Google Maps en Google My Business, waarbij er heel wat mogelijkheden zijn voor lokale bedrijven.