Informatiearchitectuur

de onderdelen van je website perfect in elkaar laten passen

Vergelijkbaar met het plan dat een architect uittekent voor er begonnen wordt aan de bouw van een huis, zo beginnen wij ook met een beschrijving, ‘de fundering’ als het ware, van een website, mobiele applicatie of webapplicatie. Dit noemen we de informatiearchitectuur.

Informatie Architectuur uittekenen
Informatie architectuur

Bouwplan voor je website

Welke bouwblokken zijn beschikbaar? Hoe passen die in elkaar? Hoe werkt het geheel samen en wat zijn de onderlinge relaties? Duo zorgt ervoor dat alle onderdelen van je website perfect op elkaar zijn afgestemd.

Adviserende rol door de informatiearchitect

Naast het beschrijven, is het tijdens de IA of informatiearchitectuur-fase ook onze rol om adviserend uit de hoek te komen om het geheel van informatie nog meer te stroomlijnen met de vooropgestelde architectuur. Kortom: een wir-war aan informatie uit de knoop halen en in een leesbaar en logisch geheel gieten, (dit noemen we taxonomie by the way) en vervolgens visualiseren aan de hand van wireframes/prototypes.

If the customer can't find the product, the customer can't buy it.

Jakob Nielsen

Uitschrijven van user stories

Tijdens het opmaken van de informatiearchitectuur kunnen ook user stories uitgeschreven worden, deze beschrijving is een absolute must binnen 'agile software development' en beschrijft in mensentaal bepaalde flows en de mogelijke resultaten ervan. Kortom: wat een gebruiker wil. Dit kan heel handig zijn om zowel functionele vereisten als technische vereisten bloot te leggen.

Uitschrijven van use cases

Wanneer we echter vanuit het gebruikersperspectief de flow op de website gaan beschrijven dan spreken we van use cases, waarbij gebeurtenissen voorzien worden van enkele, eenvoudige opeenvolgende stappen.

Informatiearchitectuur

De basis voor het uitwerken van de wireframes

Met de informatiearchitectuur in de hand gaan we aan de slag met het uittekenen van de wireframes van de website. Deze wireframes zijn een bouwplan voor je website en schetsen waar en welke informatie komt te staan op elke pagina.

Kan je wel wat advies gebruiken rond de informatiearchitectuur van je website? Sven, onze informationarchitect is your man! Vraag zijn advies.

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.