Webapplicaties

online gegevens op ieder apparaat

Het ontwerpen en ontwikkelen van webapplicaties zit in ons bloed. Onze ervaren developers zorgen met gemak voor de digitale vertaalslag van jouw idee naar een tot in de puntjes verzorgde webapplicatie: zowel op vlak van UX en flow doorheen de app, als op technisch vlak. Wij ontwikkelen applicaties van hoge kwaliteit en volledig op maat, met een knappe focus op design en techniek.

Webapplicaties

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is een interactief programma dat draait op internet en toegankelijk is via een webbrowser. Je hoeft het programma dus niet te downloaden. Je hebt de keuze als eigenaar om gebruikers te laten inloggen of om de applicatie vrij te laten gebruiken. De gegevens van de webapplicatie worden online opgeslagen: zo beschik je overal over dezelfde gegevens, op ieder apparaat met een internetconnectie.

Bovendien optimaliseren ze de werking van ondernemingen en creëren ze positieve ervaringen voor zowel (potentiële) klanten als werknemers.

Webapplicatie op maat

Samen met jou kijken we welke technologie stack het beste aansluit bij de webapplicatie die je voor ogen hebt. Door menig in-house experts vinden we steeds de perfecte match voor jouw wensen: een backend in Symfony (PHP) of in Spring (Java)? Maken we de front-end in ReactJS of VueJS?

Wij voorzien de best passende frameworks voor jouw idee. Dankzij een kick-off meeting brengen we jouw vraag en idee in kaart: we denken mee en stellen kritische vragen om op deze manier vorm te geven aan de webapplicatie.

UX en UI

Een webapplicatie dient niet alleen goed technisch in elkaar te zitten. Het moet ook een streling voor het oog zijn en een comfortabele en gebruiksvriendelijk omgeving bieden voor de eindgebruiker. We zorgen met andere woorden voor een krachtige UX en UI voor jouw webapplicatie. De keuze van de technologie gaat daarom hand in hand met het UX/UI-design.

webapplicaties - 2

De voordelen van een webapplicatie

De grootste functie van een webapplicatie is het persoonlijke of professionele leven van de gebruiker gemakkelijker te maken. Het is dan ook geen verrassing dat een webapp een heleboel leuke voordelen met zich mee brengt:

Positieve ervaring

Een goedwerkende webapplicatie is de ideale manier om een positieve ervaring bij jouw klanten en/of medewerkers op te wekken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geen installatiekosten

Een webapplicatie is software die je gebruikt via een webbrowser. Gebruikers kunnen gratis, of mits betaling, jouw dienst gebruiken.

Voor alle toestellen

Je hoeft de software ook niet meer op ieder toestel te installeren. De gebruiker surft naar de browser en kan op eender welk toestel van de applicatie gebruik maken, zolang er een internetverbinding is. Al bestaan er voor dit laatste ook al oplossingen.

Gemakkelijk up-to-date te houden

Doordat alles op een server draait, kan je heel gemakkelijk updates uitvoeren. De software wordt automatisch aangepast en jouw klanten en/of medewerkers hoeven zelf geen updates te installeren.

Meerdere gebruikers

Met een webapplicatie is het ook gemakkelijk om met meerdere personen tegelijk te werken. Alles wordt automatisch opgeslagen. Bovendien hoef je niet te wachten tot de andere persoon klaar is!

We hoeven je vast niet verder uit te leggen dat een webapplicatie een enorme meerwaarde kan betekenen voor jouw klant én bedrijf. Ze kunnen als krachtige USP gebruikt worden om jouw concurrenten een flinke stap voor te zijn.

Webapplicaties - 3

Voorbeelden van webapplicaties?

Een webapplicatie is vaak uitgevoerd in de vorm van een interactieve website. Het platform past zich aan volgens de wensen van de gebruiker. Denk maar aan het hanteren van een filter of een zoekfunctie doorheen een productdatabase. Benieuwd hoe dit er in levende lijve uitziet? Voor één van onze klanten ontwikkelden wij een webapplicatie op maat. Bekijk onze showcase van Callebaut.

Webapplicaties worden verder dagelijks gebruikt. Denk maar aan:

  • Online routeplanners
  • Bestelsystemen (webshop)
  • Stockbeheer
  • Online bankieren
  • Online ticket reservatiesystemen
  • Orderopvolging door jouw vertegenwoordigers via tablets
  • Software as a service (saas)

Gekende webapplicaties zijn bijvoorbeeld Gmail en Office365. Voor deze webapplicaties heb je online een account nodig. Webapplicaties kunnen een enorme meerwaarde betekenen voor jouw klant en als USP gebruikt worden om je concurrenten een stap voor te zijn.

Webapplicaties - 4

Een geweldig idee voor een webapplicatie? Het Duo team kan jouw idee zonder problemen realiseren! Wij zorgen ervoor dat de webapplicatie precies doet wat je wilt en dat jouw gebruikers er graag gebruik van maken. Kom eens langs om samen je idee concreet te maken!

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.