Keolis

Drupal website en mobiele applicatie
duo
keolis - logo

Met maar liefst 42 filialen verspreid over België biedt Keolis een onberispelijke vervoersservice aan. Van moderne minibussen tot VIP-touringcars: Keolis is het reisbureau to go als het gaat over comfortabele mobiliteit voor groepen groot en klein. Met een stevige focus op gebruiksvriendelijkheid ontwikkelden wij voor hen een nieuwe Drupal website, waar bezoekers moeiteloos vervoer op maat kunnen aanvragen. Een hands-on applicatie voor intern gebruik maakt het plaatje compleet.

De uitdaging.

Keolis zet de reisbelevingen van zijn klanten steeds centraal: ze zetten alles op alles om een veilige reis te garanderen, en dragen innovatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen hoog in het vaandel. De website van Keolis moet deze waarden dan ook tot in de puntjes uitstralen. Daarbovenop willen ze het boeken van reizen zo eenvoudig mogelijk maken voor hun klanten én hun chauffeurs.

De oplossing.

De transportmiddelen van Keolis - in verschillende vormen en maten, en voor alle gelegenheden - geven we op een fraaie en overzichtelijke manier weer op de Drupal website. Bezoekers vinden hier eenvoudig hun weg naar een mobiliteitsoplossing op maat. We creëerden tot slot ook een app, om de ritten in de backoffice te registreren en overzichtelijk bij te houden voor de chauffeurs. 

De resultaten.

Een vakkundige website die de innovatieve en duurzame mobiliteitsvoorzieningen van Keolis in de spotlight zet. In enkele klikken heb je een rit met vervoer naar keuze aangevraagd. Niet alleen kan je via dit platform gebruik maken van Keolis’ vloot: de website licht ook allerlei leuke dagtrips toe! De handige app is ten slotte de icing op de cake.

keolis - dekstop

Een bus voor elke uitstap

Met een ruim assortiment aan moderne voertuigen, heeft Keolis voor elke groep- groot of klein - het juiste transportmiddel staan. Minibussen, luxe-autocars, liftcars, dubbeldekkers, VIP-touringcars… You name it: Keolis heeft het. Hun bekwame chauffeurs zorgen bovendien voor een onberispelijke service en brengen hun reizigers veilig doorheen het land.

Keolis blijft zich bovendien inzetten voor een duurzame toekomst in de mobiliteitssector, door ruimte te maken voor alternatieve voertuigen, zoals elektrische of zelfrijdende voertuigen.

keolis - tablet

Design van de bovenste plank

Voor Keolis mochten we aan de slag met een heus redesign van hun website. Niet alleen wil Keolis het nodige comfort aan hun reizigers bieden tijdens hun reizen, dit gemak moet ook terug te vinden zijn op hun website. En in deze opzet zijn we geslaagd, want in enkele kliks heb je al een offerte op maat aangevraagd bij Keolis.

Je kiest meteen de vertrek- en aankomstdatum, over hoeveel passagiers het gaat, welke faciliteiten de gekozen bus moet hebben, of de chauffeur aanwezig blijft tijdens het uitstapje, ...  Kortom: zonder moeite regel je een complete rit bij dit ervaren mobiliteitsbureau.

Een riante applicatie

Het traject voor Keolis ging verder dan de ontwikkeling van een nieuwe Drupal website voor hun bezoekers. We maakten voor Keolis ook nog een handige app die het reilen en zeilen van de chauffeurs én management van Keolis een fluitje van een cent maakt. 

De chauffeur geeft in de applicatie eenvoudig door hoeveel passagiers er op- en afstappen, waarna deze data terechtkomt in een praktisch dashboard in de backoffice. Via de backoffice wordt het volledige traject ingevoerd, waaronder de haltes en tijdstippen van vertrek. Ook de ‘type’ passagiers zijn in deze backoffice te vinden: zoals het aantal volwassenen, kinderen, senioren, personen met een beperking enzovoort. 

De voertuigen worden er ook nauwgezet opgevolgd: chauffeurs hebben de mogelijkheid om hun bus op te geven bij aanvang en op het einde van hun rit, samen met de kilometerstand en (indien dit van toepassing is) het batterijpercentage. 

Is er tijdens de rit wat stuk gegaan of moet een boodschap worden doorgegeven aan het management? Geen probleem: via de app laten chauffeurs eenvoudig een boodschap na voor de volgende chauffeur of aan het management. 

keolis - smartphone

Een knappe performante website voor Keolis met daarboven op een handige app voor intern gebruik: daar houden we van!

Joris Van Hoof

Benieuwd hoe we jouw wensen digitaal leven in kunnen blazen?

Joris Van Hoof
Business developer

Duik je binnenkort in een gelijkaardig project?

 

Hallo,

hoe kunnen we je helpen?

 

Een nieuw project, nice!

Muriel helpt je met plezier verder, bel je haar even op?

 

Je zoekt informatie.

Er is al heel wat info waarin je kan zoeken. Niets gevonden? Bel even naar Tom of Leen.